CASTIGATS PER TRAMPOSOS
Expulsats de la policia per inventar-se un ascens a l'Everest
Una parella d'escaladors i agents de l'Índia van manipular fotos per demostrar que havien coronat la muntanya més alta del planeta
ueli-steck-everest-lhotse-traverse-20171
La Policia índia va expulsar del cos policial la parella Dinesh i Tarakeshwari Rathod per inventar-se fa un any el seu ascens a l'Everest, i manipular fins i tot fotografies amb què van obtenir el certificat del Govern nepalès. "S'han provat tots els càrrecs interposats contra ells, per això han sigut expulsats del departament de Policia", va afirmar a Efe Sahebrao Patil, comissari adjunt de la Policia de la ciutat de Pune, al sud-oest de l'Índia, on estava destinada la parella.
Dinesh i Tarakeshwari Rathod van pregonar el maig de l'any passat en una roda de premsa a Katmandú que eren la primera parella índia que pujava els 8.848 metres de la muntanya més alta del planeta, cosa que els va reportar diversos reconeixements, també de la Policia de Pune.
Fotos falses
Però poc després diversos muntanyencs van denunciar que les fotos al cim que la parella havia exhibit per demostrar-ho eren falses, i per això tant el Govern del Nepal com la Policia índia van obrir una investigació. La primera mesura contra la parella la van prendre a l'agost les autoritats nepaleses, que els van prohibir tornar a practicar muntanyisme en una dècada al país de l'Himàlaia i van anul·lar els certificats que havien exhibit orgullosos uns mesos abans i que els van donar després d'haver suposadament coronat el sostre del món.
Després d'una llarga investigació, la Policia de Pune va decidir dilluns expulsar-los del cos policial. "La raó és que van entregar una notificació falsa al departament de Policia que havien arribat al cim de l'Everest, a més d'entregar al Govern del Nepal informació inventada amb què van obtenir la certificació", va explicar Patil.
Cim el 23 de maig del 2016
Notícies relacionadesEls alpinistes indis van afirmar haver fet el cim el 23 de maig del 2016, però un escalador del seu país, Satyarup Siddhantha, els va deixar poc després en evidència al descobrir que havien recorregut a un programa informàtic de tractament fotogràfic per posar les seves cares en unes imatges seves al cim.
Siddhantha va destapar l'engany i va provocar una cascada de denúncies, amb què vuit muntanyencs més van demostrar que no coincidia ni l'hora de la suposada gesta amb l'elevació del sol i l'ombra que mostraven les imatges, ni el dia assolellat en què reclamaven haver-la aconseguit, ja que aquella jornada feia mal temps a l'Everest.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Successos Cau el "gran banc clandestí" de la màfia xinesa més activa a Catalunya: blanquejaven un milió d'euros setmanal
- Club Entendre + Animals i plantes Molsa, vesc i grèvol: tres plantes protegides per les quals et poden multar
- Assetjament i abús de poder #MeToo a la televisió: "L'últim peatge no el vaig passar"
- El pacte del PSOE i Junts sobre immigració s’encalla en els NIE