CITA DEL GOLF MUNDIAL

García i Rahm, a l'assalt de l'últim Grand Slam

El jugador castellonenc i el basc inicien el Campionat de la PGA instal·lats entre els favorits

lmendiola39616999 sergio garcia  of spain  signs autographs after a practice r170809191459

lmendiola39616999 sergio garcia of spain signs autographs after a practice r170809191459 / Chris Carlson

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola / Barcelona

Amb Sergio García, Jon Rahm i Rafa Cabrera-Bello situats entre els 16 primers del rànquing mundial i la presència afegida del barceloní Pablo Larrazábal, el golf espanyol es presenta amb més força que mai en l’inici del Campionat de la PGA, l’últim torneig del Grand Slam de la temporada, que es disputa des d’avui fins diumenge a Quail Hollow, als afores de Charlotte (Carolina del Nord, als EUA), on  defensarà el títol el nord-americà Jimmy Walker.

    

Els noms de García, guanyador del Masters d’Augusta el mes d’abril passat, i de  Rahm, que s’ha enfilat fins al sisè lloc del rànquing, convertit ja en una de les revelacions del circuit, apareixen al costat dels de Jordan SpiethDustin Johnson o Ricky Fowler entre els candidats al triomf en aquesta 99 edició del torneig, que s’ha anunciat que passarà a disputar-se el mes de maig en lloc de l’agost a partir del 2019.

    

El jugador castellonenc compartirà sortides amb els altres dos guanyadors del Grand Slam de la temporada: Jordan Spieth (Open Britànic) i Brooks Koepka (Open dels Estats Units) en un dels partits estel·lars de la jornada. Una expectació similar despertarà l’actuació de Rahm, que jugarà amb Rory McIlroy i Rickie Fowler, dos dels jugadors del campionat que arrosseguen més públic en els tornejos.

    

«Em trobo bastant bé de forma i aquest és un camp que exigeix poder de 'tee' a 'green'», diu Rahm, de 22 anys, guanyador aquesta temporada de l’Open d’Irlanda, i segon i tercer en dues de les proves dels tornejos mundials.

  

 Les pluges dels dies previs, i les que es pronostiquen durant tot el torneig, complicaran encara més el recorregut de Quail Hollow. «La bola no està rodant gens i la sensació és d’un camp molt llarg», diu el golfista canari Rafa Cabrera-Bello, que gràcies a la seva victòria a l’Open d’Escòcia i el quart lloc a l’Open Britànic ha ascendit fins al lloc 16 del rànquing.

Dustin Johnson i Jordan Spieth, en la volta d'entrenament / WARREN LITTLE (afp)

El canvi de dates no és l’única novetat. Per primera vegada als Grand Slam, els jugadors han pogut entrenar-se en bermudes, després que la PGA (Associació de Professionals del Golf) acceptés un canvi de normes, igual que va fer el 2016 el Tour Europeu, trencant d’aquesta manera una de les cotilles sobre l’etiqueta de joc que encara arrossega aquest esport. La norma només fa referència a les jornades d’entrenaments.

  

 «És molt més còmode quan has de jugar en un clima càlid i humit com aquest. Jo crec que està bé. No hi ha res de dolent que un golfista vagi amb pantalons curts», valora el nord-irlandès Rory McIlroy, que és, juntament amb Jordan Spieth, un dels jugadors que acaparen les mirades abans que s’iniciï el campionat.

  

 El cas de Spieth és evident. Als seus 24 anys, el nord-americà està en condicions de fer història i convertir-se en el jugador més jove que completa els quatre tornejos del Grand Slam en el seu palmarès, superant en sis mesos Tiger Woods.

    

Després de la seva victòria a l’Open Britànic a mitjans de juliol a Royal Birkdale i dels seus triomfs el 2015 al Masters d’Augusta i a l’Open dels Estats Units, és l’únic dels grans que li queda per unir-se a una plèiade d’elegits que també van fer el ple: Tiger Woods, Jack Nicklaus, Gary Player, Ben Hogan Gene Sarazen.

  

 «Crec que tindré moltes oportunitats per completar-lo. Però no té per què ser ara i si passa, perfecte», assegura Spieth.

Notícies relacionades

    

El favoritisme de McIlroy és degut als seus excel·lents resultats en aquest camp, on ha sumat sis 'top ten' en set aparicions, incloses dues victòries. «Sempre m’he sentit molt a gust en aquest camp», assegura el nord-irlandès.