Carolina Marín i Alejandro Valverde, els millors de l'any per a l'Agència EFE
Els dos esportistes van guanyar, entre altres coses, el títol mundial el 2018
La de Huelva Carolina Marín i el murcià Alejandro Valverde conclouen el 2018 com els millors esportistes espanyols de l’any per a l’Agència EFE, després del tercer títol mundial de bàdminton aconseguit per la primera a la Xina i el campionat del món de ciclisme conquistat pel segon a Innsbruck.
Pocs dies abans de celebrar el segon aniversari de l’or olímpic que es va penjar als Jocs de Río, Marín va tornar a fer història. Per tercera vegada es va coronar campiona del món i es va convertir en la jugadora que més Mundials ha guanyat des que aquesta competició es va instaurar l’any 1977.
La seva victòria sobre l’índia Pusarla Venkata Sindhu (21-19, 21-10), la mateixa rival que va derrotar a la final dels últims Jocs, la va elevar el 5 d’agost de nou a dalt de tot del bàdminton mundial, un esport en el qual ha trencat motllos i ha acabat amb el domini de les jugadores asiàtiques.
El títol d’aquest any a Xangai, que se suma als dos obtinguts prèviament el 2014 i el 2015, al costat del quart Europeu que va poder celebrar el 29 d’abril a la seva terra, Huelva, han sigut determinants perquè Marín es converteixi en la millor esportista espanyola del 2018 per a l’Agència EFE.
El pavelló de la ciutat andalusa en la qual va néixer (1993) i que porta el seu nom va ser l’escenari en què la pupil·la de Fernando Rivas va assolir per quarta vegada el títol de campiona d’Europa amb la russa Evgeniya Kosetskaya com el seu últim obstacle (21-15 i 21-7). Huelva 2018 es va afegir al palmarès continental de Marín, en el qual figuraven ja Kazan (Rússia) 2014, La Roche-sur-Yon (França) 2016 i Kolding (Dinamarca) 2017 i en el qual ella espera afegir un altre or olímpic i dos mundials més.
Mallot arc de Sant Martí
També el mallot arc de Sant Martí que Alejandro Valverde (Múrcia, 1980) lluirà durant la pròxima temporada suposa mèrit destacat per ser considerat per EFE com el millor esportista de l’any que ara acaba. Després de dues plates i quatre bronzes en anteriors Mundials, El Bala va fer sonar l’himne espanyol el 30 de setembre a Innsbruck (Àustria) i va firmar el sisè or per a Espanya en la prova de fons a la carretera d’un campionat del món. Abans ho van fer Abraham Olano (1995), Óscar Freire en tres ocasions (1999, 2001 i 2004) i Igor Astarloa (2003).
Notícies relacionadesAmb 38 anys i recuperat d’una greu caiguda en l’inici del Tour 2017, en la qual es va trencar la ròtula, l’astràgal i el calcani de la cama esquerra i fins i tot va contemplar retirar-se, Valverde va ser capaç de firmar 14 victòries aquesta temporada, incloses dues etapes a la Vuelta, on a més va ser cinquè. Aquests resultats li han permès finalitzar l’any al capdavant de l’UCI World Ranking amb 4.168 punts.
"Corredor especial, tocat per una vareta màgica, diferent, únic" i "irrepetible" són les paraules del seu director, Eusebio Unzué, i del seleccionador nacional, Javier Mínguez, per definir un ciclista emblemàtic que diu no marcar-se objectius clars per a l’any nou, en el qual vol continuar disfrutant i guanyar alguna carrera amb el mallot arc de Sant Martí.
- Cada cop més menors incompleixen el règim de visita després d’un divorci
- Vivas reclama al PP que negociï amb l’Executiu
- Col·lisió entre Broncano i Motos per Jorge Martín
- Urbanisme La nova ronda de Sant Antoni provoca embussos d’autobusos
- NENS TUTELATS El Govern va adjudicar cent milions a dit en centres de menors del 2016 al 2020
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- ERC busca la via per recuperar militants
- El testimoni d’Aldama deixa al TS l’opció d’investigar el Govern
- Sánchez es querella contra Aldama per "dret a l’honor"