MALTA - ESPANYA (0-2)
La punteria de Morata salva el tràmit d'Espanya sobre Malta
La selecció espanyola guanya amb facilitat amb dos gols de l'atacant atlètic malgrat l'absència sobtada de Luis Enrique
aguasch47515785 spain s forward alvaro morata 2ndl taps hands with spain s190326221855 /
La selecció espanyola es va presentar a Malta amb una alineació alternativa, com si la visita a La Valletta fos el banc de proves d’un partit amistós per ajustar nous conceptes. I el partit va sortir com a tal, sense la versatilitat i la profunditat necessària per enfrontar un equip que va estar tancat de forma descarada, però que va aguantar amb opcions al marcador fins ben entrada la segona part.
En un partit molt espèsd’Espanya, els maltesos es van emportar un resultat decent (0-2), tan allunyat d’aquell 12-1 que recorda la història com el joc de la selecció espanyola es distancia de les aspiracions que hauria de tenir.
Amb Luis Enrique absent per un problema familiar Luis Enrique, del qual no ha transcendit més que és un tema de salut prou greu com per fer-lo abandonar la concentració, el seu segon, Robert Moreno, va dirigir un equip que va intentar obrir el camp per crear uns espais difícils de crear amb 20 jugadors movent-se a 40 metres de camp.
Morata, felicitat per Asensio després d’un dels seus dos gols. /
Espanya va disposar vuit canvis respecte a l’equip que el va guanyar a Noruega la primera jornada de la fase de classificació per a l’Eurocopa 2020, tots tret de Ramos, Asensio i Morata, que es va retrobar amb el gol en un partit en què no va poder participar gaire més.
Sergi Roberto, el millor
La posició d’extrem de Bernat per completar l’atac va ser tan cridanera, amb Muniain i Mata a la banqueta, com poc productiva, sense possibilitat de desbordament privat del factor de sorpresa que sempre alimenta les incursions ofensives dels laterals. La profunditat la va aportar Sergi Roberto per l’altre costat, aliat de tots els passadors espanyols amb desmarcatges constants i precisos.
Malta va triar sacrificar el mite Mifsud (132 internacionalitats i 41 gols) per guanyar un centrecampista per contenir Espanya, una tasca que va aconseguir amb bastanta eficàcia el primer temps, en què el cabal d’ocasions va ser molt inferior al de l’últim partit. A canvi, el seu bagatge ofensiu va ser inexistent, sense cap intervenció ressenyable amb les mans de Kepa, titular per davant de De Gea.
Asensio, estirat pel dolor. /
El pes de Canales va anar creixent en el procés de creació de joc i Saúl, constret a la frontal de l’àrea rival, va trobar vies de col·laboració amb un clarivident Sergi Roberto, el millor espanyol del partit, per fer els primers xuts perillosos d’Espanya.
Intent fallit de Bonello
Les arribades espanyoles es van dissipar de nou fins a la mitja hora, quan Morata va rebre la seva primera pilota en avantatge, la segona que tocava al partit, a la carrera a l’esquena de la defensa maltesa, gràcies a una bona passada de Hermoso. El davanter atlètic va rematar com va poder i l’ínclit Bonello va fer la resta, amb un intent fallit de parada, perquè Espanya obrís el marcador.
La moral maltesa no es va ressentir i la fluïdesa va continuar sense acompanyar una Espanya espessa, que no va tornar a arribar amb claredat fins després del descans, sense més que aproximacions amuntegades i centres en desavantatge per als atacants.
El porter maltès Bonello, batut per Morata. /
El partit va anar avançant amb un ritme pesat, un joc carrincló i una absència d’ocasions que començava a ser cridanera. Des de la banqueta va entrar Muniain, per solucionar la destrossa del doble lateral a l’esquerra, i va obrir una via més de perill que va desmuntar per moments la defensa de Malta.
Canales va continuar filant el joc d’Espanya amb finor i precisió, mentre que Sergi Roberto es va erigir en el sortidor oficial de pilotes a l’àrea per a l’atac de la selecció. Asensio i Saúl no la van encertar.
El centrecampista del Atlètic, que va desaparèixer encara més en el segon temps, sense espai i sense un rival per pressionar per explotar les seves virtuts; va errar un altre xut abans de deixar el camp perquè entrés un dinàmic Jesús Navas que va desplaçar Sergi Roberto al centre del camp i, gairebé del no-res, va treure un centre precís al capdavant de Morata perquè el madrileny aconseguís el seu segon gol.
Falta de constància
Notícies relacionadesAmb un gol de desavantatge a 20 minuts del final, en el que ja era una actuació històrica, Malta havia fet un canvi ofensiu i va pujar la pressió com mai abans en el partit, va ser l’última temptativa d’uns maltesos molt seriosos que van enlletgir el partit d’una Espanya que està lluny de ratificar les seves intermitents bones sensacions.
Espanya va tancar Malta entorn de la seva àrea durant 70 minuts, però els 10 xuts, entre a porta i fora, amb els que va acabar el partit, denoten la falta de constància a l’atac espanyol, que ni tan sols els últims minuts, amb Malta buscant les seves últimes opcions en atac i més espais que en tot el partit, va aconseguir arreglar el resultat per a la diferència de nivell entre Espanya i un equip semiprofessional.
FITXA TÈCNICA
<span style="font-size: 1.6rem;"><strong>MALTA</strong>: Bonello (4); Borg (4), Z. Muscat (3), Caruana (5), Zerafa (4); Corbalan (6), Mintoff (5), Fenech (5), Guillaumier (6), Mbong (5); Nwoko (5). Tècnic: Raymond Farrugia (6). Canvis: Muscat (5) per Mbong (m. 64), Mifsud (6) per Mintoff (m. 69)</span>
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia