Lluita per les medalles
Espanya es classifica per a les semifinals del Mundial
Les 'Guerreres' perden contra Rússia, però la victòria de Montenegro davant de Suècia els atorga la classificació i s'enfrontaran a Noruega
Kumamoto (Japan), 11/12/2019.- Ainhoa Hernandez Serrador (R) of Spain shoots during the IHF Women’s World Championship Main Round match between Spain and Russia in Kumamoto, Japan, 11 December 2019. (Balonmano, Japón, Rusia, España) EFE/EPA/HIROSHI YAMAMURA /
«El més important és el preolímpic. Tant de bo arribi el dia que hàgim de canviar la meta». Repetia Carlos Viver, seleccionador espanyol davant dels mitjans. I aquell dia ha arribat. Tot i que no de la manera esperada.
L’ensopegada davant d’una immaculada Rússia (26-36) feia presagiar la lluita pel cinquè lloc. Perquè contra el conjunt de l’espanyol Ambros Martín, les de Viver no només van ser inferiors, sinó que, a més, van perdre el ‘goal average’ amb el seu rival directe i només una ensopegada de Suècia els permetia continuar somiant. Per això, es van reunir a l’hotel davant un portàtil i van seguir de prop el matx entre sueques i montenegrines. Es van vestir d’aquella selecció a la qual van eliminar en la primera fase de grups i la van encoratjar com mai. Va funcionar.
Classificació per sorpresa
Montenegro va donar la sorpresa, va vèncer Suècia (26-23) i es va classificar per al preolímpic donant ales a Espanya. Amb la seva derrota, la selecció espanyola disputarà la seva tercera semifinal mundialista de la història. I continua somiant. Perquè aquesta vegada l’handbol va ser just i no va enviar les ‘Guerreres’ a casa després de la primera derrota. Aquesta vegada, la història sembla tenir guardat un buit per a un conjunt que mai ha deixat de creure-hi.
🇪🇸 #Guerreras | ¡Así ha celebrado la selección española en Kumamoto su pase a las SEMIFINALES DEL MUNDIAL @japanhand2019! ❤️👏🏻
— RFEBalonmano (@RFEBalonmano) 11 de diciembre de 2019
🥳 ¡¡SEGUIMOS SOÑANDO EQUIPO!!
#️⃣ #Japan2019 #HandInHand pic.twitter.com/2FV0o1QyyP
Perquè les espanyoles venien de ser onzenes en el Mundial del 2017 i dotzenes en l’Europeu del 2018, però han trencat totes les estadístiques amb una defensa dinàmica i solucions variades en atac per arribar a unes semifinals mundialistes vuit anys després. Sense necessitat d’una líder natural, les ‘Guerreres’ han recorregut a la pissarra del català Carlos Viver i han deixat que en cada matx fos una jugadora diferent la que agafés les regnes. Ho han fet les veteranes Silvia Navarro i Nerea Pena, la mama Shandy Barbosa i joves com araAinhoa Hernández i Alicia Fernández, que semblen que faci anys que disputen Mundials.
Dissabte, a les 12.30 hores
Sota la seva batuta, Espanya s’ha citat dissabte a les 12.30 hores (TdP) amb la totcampiona Noruega a la recerca d’un històric accés a la final de la Copa del Món. Al davant, no tindran la Messi de l’handbol Nora Mork, que continua recuperant-se d’una lesió al genoll, però sí totes les seves companyes. Les vikingues, sis vegades campiones d’Europa i tres vegades campiones del món, només han perdut un partit en aquest campionat i arriben al matx contra Espanya amb Stine Bredal Oftedal com a líder.
La capitana, jugadora del Gyori hongarès, ha agafat el comandament de Nora Mork i lidera la seva selecció des de l’atac. És una de les màximes golejadores del conjunt nòrdic i, sens dubte, la que les ‘Guerreres’ hauran de frenar. Però segur que Viver també advertirà les seves del portent de Silje Solberg sota els pals. És l’hora de creure-hi. I Espanya s’ha d’oblidar de les males sensacions dels últims partits si vol superar la selecció noruega. La història és a les seves mans. Rússia o Holanda esperen en la final.
Fitxa tècnica de l’Espanya-Rússia
26 – Espanya: Zoqbi; Marta López (2), Mireya González (3), Pena (4, 3p), Cabral (6, 1p), Sole López (1) i Ainhoa Hernández (3) –equip inicial–; Navarro (ps), María Núñez (-), Arderius (-), Eli Cesáreo (1), Jennifer Gutiérrez (2), Etxeberria (-), Lara González (-), Alicia Fernández (3, 2p) i Almudena Rodríguez (1)
36 – Rússia: Seidokina (1); Managarova (2), Viakhireva (5), Sen (2), Makeeva (1), Frolova (9, 2p) i Kuznetsova (2) –equip inicial–; Lagina (2), Gorxenina (2), Bobrovnikova (1), Mikhailitxenko (2), Fomina (2), Zhilinskaite (-), Malaixenko (4), Kozhokar (-) i Illarionova (1)
Marcador cada cinc minuts: 2-4, 5-8, 6-10, 7-12, 10-14 i 12-16 (descans) 14-20, 16-25, 18-27, 21-29, 24-31 i 26-36 (final)
Notícies relacionadesÀrbitre: Bonaventura i Bonaventura (FRA). Van excloure per dos minuts Sole López per Espanya.
Incidències: partit corresponent a la tercera i última jornada del grup II de la segona fase del Mundial del Japó disputat al Park Dome de Kumamoto.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia