LA TORNADA A LA COMPETICIÓ
«¿Per què Messi s'entrena i la Carolina i la Mireia no?»
Els entrenadors de les campiones olímpiques de bàdminton i natació consideren un greuge el tracte de la majoria d'esportistes respecte al futbol
fernando-rivas
La pregunta que es fan aquests dies Fernando Rivas, entrenador de Carolina Marín, i Fred Vergnoux, el de Mireia Belmonte, no és amb ànim de polemitzar. Reflecteix una d’aquestes situacions inexplicables a què ha donat pas la pandèmia del coronavirus i la sèrie de normes que suposen, algunes amb poca justificació. «Em costa veure que Messi s’entrenarà i que Carolina [Marín] i Mireia [Belmonte] no poden», va valorar Vergnoux, el màxim responsable de l’equip espanyol de natació, deixant clar que no entén les diferències que s’estan fent entre el futbol i les altres disciplines esportives en la desescalada que es viu en el món de l’esport, en aquest cas el bàdminton i la natació.
«Fa una setmana que el Barça s’està entrenant, i nosaltres no. Ho sento, però entenc que l’esport és igual de professional per a un futbolista que per a un nedador o el que sigui», va manifestar Vergnoux en la xerrada amb periodistes organitzada per ‘Santander Talks 123aCorrer’. «Jo soc fan del futbol i del Barça. He tingut la sort de veure partits amb la Mireia al Camp Nou. Tinc la meva foto amb Messi. Aquest sentiment no canviarà, però no puc entendre per què hi ha tanta diferència. El futbol és un esport ultraprofessional i hem de donar les gràcies a la Lliga, perquè econòmicament ajuda les federacions menys potents. Però si hi ha una norma, la norma és per a tothom», va dir.
Tracte diferent
El preparador de Marín, Fernando Rivas, també es va referir a aquest tema. «S’està utilitzant el futbol com els jocs de gladiadors, per entretenir la gent que és a casa. Però si un equip de futbol es pot entrenar, ¿com no es poden entrenar la Mireia o la Carolina, que són una insígnia nacional?», es va preguntar el tècnic granadí.
Ni Carolina Marín, que es troba confinada a la seva casa de Huelva, ni Mireia Belmonte, que és a Badalona, compten amb permís per reincorporar-se als centres d’alt rendiment, que continuen tancats. Rivas entén que no resulta massa lògic que les mesures puguin ser més permissives amb esports col·lectius que amb els individuals. «No se’ns n’han facilitat les condicions. Puc entendre les dificultats, però una altra cosa és que ho comparteixi», va dir.
Piscines tancades
Vergnoux va explicar que la federació va encarregar un estudi a científics i experts per demostrar que l’aigua és un mitjà on no es propaga el virus, i és una de les raons que els han portat a sol·licitar al CSD una nova avaluació. «No només és la natació, és el waterpolo, la sincro», va apuntar el preparador francès, que fa 10 anys que entrena Belmonte. «Les nostres mesures són el triple de segures que les que proposa el Govern. Deixaríem un carrer al mig sense utilitzar, per la qual cosa hi hauria cinc metres de distància entre els carrers que utilitzaríem. El CAR té unes mesures d’higiene tremendes. No entenc que puguis anar a prendre una cervesa a un bar i una campiona olímpica no pot treballar. En el nostre cas, nedar és la nostra feina», va recalcar.
Els dos entrenadors reconeixen que l’ajornament dels Jocs fins al 2021 és una de les bones notícies en tots aquests mesos. «És un alleujament. No ens enganyarem, perquè la Carolina ha tingut un any molt dur des que es va lesionar. Ha viscut un desgast tremend, amb l’estrès afegit que havíem de sumar punts. Amb una infecció i l’accident del seu pare», explica el preparador de la campiona de bàdminton, que ja s’ha sotmès als tests previs sobre el coronavirus abans de tornar a l’activitat de la pista.
Fred Vergnoux, en un moment de la teleconferència
«L’ajornament ara el veiem com una sort i veurem si som capaços d’entendre’l i aprofitar-lo, perquè la Mireia sortia d’una etapa difícil, però entén que tant per a ella com per a la resta dels nedadors de l’equip espanyol serà tot un desafiament la tornada a l’activitat després de nou setmanes sense tocar l’aigua», remarca el preparador francès, que assegura que tots els nedadors han continuat amb doble sessió física de treball en sec, amb treball tècnic i mental, però que cada setmana que passa suposa un llast per la falta de rodatge a l’aigua.
Pendents del calendari
Notícies relacionadesRivas va apuntar que la tornada al CAR de Madrid dependrà dels resultats dels tests i que Carolina Marín està ansiosa per recuperar al més aviat possible la normalitat. «L’objectiu quan es produeixi la tornada a la competició serà continuar l’escalada en el rànquing olímpic. La Carolina n’és cinquena. Intentarà ser la tercera o la quarta. Adaptarem els tornejos en la mesura que es pugui per estar en aquests llocs», va indicar.
En el cas de la nedadora badalonina, Vergnoux assenyala el mes de setembre com una possible tornada a la normalitat i el Mundial de piscina curta al desembre com a possible tornada a la competició. «Estem treballant en el calendari, però cada vegada que avancem s’anul·len més coses. Sabem les dates dels Jocs, del Mundial, de l’Europeu, sabem el camí. Però com abans ens activem, millor», va augurar.
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034