ACTUALITAT BLANC-I-BLAVA
La depressió de l'Espanyol: l'agonia interminable
L'equip periquito camina sense remei cap a Segona després d'ocupar la zona de descens en 31 de les 32 jornades de Lliga
La crisi s'ha carregat tres entrenadors (Gallego, Machín, Abelardo) i dos executius (Guasch, Perarnau)
rpaniagua53923413 soccer football la liga santander espanyol v real madrid200629175143 /
A 20 dies del final de la Lliga l’Espanyol sap que només un miracle de dimensions siderals pot evitar el seu cinquè descens a Segona en 120 anys d’història. No es pot dir que sigui una sorpresa en una temporada convulsa en tots els sentits que afronta el seu desenllaç després de l’aturada obligada pel coronavirus.
El desastre va començar a gestar-se molt aviat. A mitjans d’agost, l’Espanyol ja era últim després de la primera jornada, saldada amb un 0-2 a Cornellà davant del Sevilla. Onze mesos després, la tragèdia està a prop de confirmar-se amb una agonia interminable cap a l’infern de Segona 27 anys després de la seva última presència.
Pas efímer
«¡Que mai més torni a parlar-se aquí de Segona Divisió!», va proclamar Francisco Perelló el 23 d’abril de 1994. L’expresident de l’Espanyol, mort el 2003, expressava el seu desig just el dia que l’equip dirigit per José Antonio Camacho es va assegurar l’ascens a la categoria perduda un any abans.
Els jugadors periquitos durant una pausa d’hidratació el diumenge /
Les quatre vegades que el club periquito va transitar per Segona (1993-94, 1989-90, 1969-70 i 1962-63) va tenir un pas efímer per la categoria. Aquest comença a ser l’objectiu més realista d’un equip que aquest curs ha devorat tres entrenadors (David Gallego, Pablo Machín, Abelardo Fernández) i dos executius, el director general corporatiu (Roger Guasch), acomiadat per Chen Yansheng al desembre, i el director general esportiu (Òscar Perarnau), que va sortir del club al maig.
Torçat des de l’inici
Tots els moviments han enfortit la figura de Rufete, l’actual entrenador i responsable d’una plantilla decebedora. El bloc que va acabar la passada Lliga en setena posició i va tornar a Europa 12 anys després es dessagna ara a les catacumbes. Sembla mentida, però l’Espanyol ha estat en llocs de descens en 31 de les 32 jornades del campionat. Només en la quarta, amb aquell triomf a Eibar (1-2) va sortir per un moment a la superfície.
Rufete dona instruccions als seus jugadors davant del Madrid /
Aviat va tornar a enfonsar-se i va caure Gallego, el substitut de Rubi. Va ser l’únic triomf del tècnic de Súria, encara pitjor li va anar a Machín i el Pitu va ser incapaç de completar la seva feina. Ni tan sols els 40 milions gastats a la desesperada en Raúl de Tomás (21), Embarba (10) i Cabrera (9) han pogut redreçar un camí tort des de l’inici.
Nefast a casa
La pitjor temporada de la història de l’Espanyol es corrobora especialment a casa, amb només dues victòries en 16 partits. El tram final, amb Leganés, Eibar i Celta com últims visitants a Cornellà, semblava propici per a la gesta, però el temps s’està esgotant. El desastre és massa a prop.
Pacheta, exjugador periquito i actual tècnic de l’Elx, sona per a la banqueta periquita en el pròxim curs
Rufete, que només havia entrenat abans l’Eivissa, conclourà el curs a la banqueta i pilotarà la remodelació absoluta de la plantilla. Queda per veure què ocorre amb fitxatges com els de Vargas (10,5 milions) i Calero (8), que han tingut un rendiment decebedor en la seva estrena.
La llista de baixes serà molt àmplia i tocarà encertar amb el pressupost més alt de la categoria si finalment es confirma un descens que podria fins i tot segellar-se en el Camp Nou. «La salvació és cada vegada més difícil. Els resultats dels altres comencen a ser importants. Amb afició a l’estadi, no hauríem perdut contra el Madrid», va apuntar el tècnic, que també treballa en el seu successor. Pacheta, exjugador periquito i actual preparador de l’Elx, és el primer nom que sona amb força.
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Malestar a sant adrià La violència i la falta de relleu redueixen l’autoritat dels patriarques de la Mina
- BARCELONEJANT La febre de les cites ràpides
- Les dones generen el 20% dels beneficis del món del ciclisme
- Les rialles de Laporta i Joaquín