Cap a un estat d’il·lusió
Pendents del retorn als estadis
Els grans escenaris recobren, a poc a poc, el pols com s’ha vist aquesta setmana amb l’Open Banc Sabadell a l’RCT Barcelona
La tornada dels aficionats als estadis de futbol serà el senyal definitiu que l’esport a Espanya escapa a la situació d’excepció de la pandèmia i recupera la normalitat. Aquest escenari sembla que serà una realitat el 14 de juny a La Cartuja, l’estadi que acollirà el debut de la selecció en la fase de grups de l’Eurocopa contra Suècia, i, si la tendència de la Covid segueix a la baixa, ho farà amb la presència d’uns 18.000 aficionats, el 30% de la capacitat de l’estadi. La situació es repetirà en els partits de grup contra Polònia (dia 19), Eslovàquia (dia 23) i en l’encreuament dels vuitens de final. Aquesta és la xifra que ha empès la UEFA a traslladar a Sevilla una de les seus del torneig i a retirar la candidatura de Bilbao, les exigències sanitàries del qual impedien arribar al 25% de l’aforament de San Mamés, com pretenia el màxim organisme del futbol europeu.
Els grans escenaris esportius, a poc a poc, també recuperen el pols, com s’ha pogut comprovar aquesta setmana amb la disputa del Barcelona Open Banc Sabadell, amb la presència limitada d’un miler de persones a l’RCT Barcelona, unes xifres que es dispararan aquesta setmana que ve al Mútua Madrid Open (27 d’abril al 9 de maig), que ja ha anunciat que obrirà les portes a un 40% de l’aforament en cada sessió (uns 4.800 espectadors de la capacitat de la Caja Mágica), en una tendència que s’ha anat repetint amb tot l’esport que no és sota el paraigua de la llei de l’esport, que regula només la Primera i Segona Divisió de futbol i la Lliga ACB de bàsquet.
Notícies relacionadesAquest és l’objectiu que persegueix des de fa temps LaLiga, que negocia amb els responsables del Govern que es permeti l’accés d’un percentatge mínim de públic a les grades dels estadis per a les dues últimes jornades de Lliga, previstes per al 16 i el 23 de maig.
Més incògnites envolten a l’altre gran esdeveniment esportiu d’aquest estiu, els Jocs Olímpics de Tòquio (23 de juliol a 8 d’agost), que ja ha anunciat que impedirà la presència d’aficionats estrangers a les grades, però sembla procliu a deixar que el públic local acudeixi als estadis, sempre complint tots els requisits i aforaments limitats.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034