INVESTIGACIÓ JUDICIAL
Bartomeu va gastar 600.000 euros en l’auditoria exculpatòria del ‘Barçagate’
Dos ex alts càrrecs del club blaugrana apunten a l’expresident de l’escàndol de les xarxes socials
L’ex conseller delegat del FC Barcelona Óscar Grau i l’exresponsable del servei jurídic Román Gómez Ponti han declarat aquest dilluns davant la jutge del cas Barçagate, on han comparegut en qualitat d’imputats, que va ser el llavors president de l’entitat, Josep Maria Bartomeu, qui va ordenar «directament» la contractació del grup empresarial Nicestream, on figura I3Venture, per a la motorització dels comentaris que poguessin sortir sobre del Barça a les xarxes socials, tot i que han recalcat que desconeixien que s’havien creat perfils falsos per difamar opositors a la seva junta directiva i a futbolistes. El club va arribar a pagar 2,3 milions d’euros durant tres anys per aquest servei. Durant l’interrogatori de Gómez Ponti ha sortit a col·lació una cosa fins ara desconeguda i és que el Barça va desemborsar 600.000 euros per l’auditoria exculpatòria encarregada a PricewaterhouseCoopers (PwC).
Grau ha admès davant la togada que no només va ser Bartomeu qui va encarregar la contractació, sinó que ha precisat que una ordre de presidència no es discutia, segons les fonts jurídiques consultades per aquest diari. És, segons els dos imputats, qui va decidir i qui va dir que s’havien de fer aquests contractes. Els va executar, segons l’ex conseller delegat, el segon del club, Jaume Masferrer, que va mantenir els contactes amb Carlos Ibáñez, l’administrador del grup empresarial.
Neguen el fraccionament
Notícies relacionadesTant l’ex conseller delegat com Gómez Ponti, investigats per presumpta corrupció en els negocis i administració deslleial, han negat que es fraccionessin els contractes per escapar-se del control d’altres organismes del club i han remarcat que cadascuna de les empreses del grup a què es va encarregar la motorització de les xarxes «tenia un àmbit d’actuació», segons les mateixes fonts jurídiques. Cap dels dos imputats van qüestionar al seu dia la quantia econòmica acordada servei i aquest dilluns han aclarit que era «preu de mercat», sense sobrecostos. Els dos imputats han rebutjat que tinguessin coneixement que entre les tasques que feien aquestes societats hi havia difondre missatges difamatoris contra opositors a la junta directiva. I sobre que algunes d’aquestes firmes està establerta a l’estranger, com a l’Uruguai, i per tant els contractes estaven sotmesos a la legislació d’aquests països, l’exassessor jurídic ha afirmat que no «els anava malament». Els Mossos afirmen que es van utilitzar fins a vuit empreses per encobrir aquests pagaments.
Gómez Ponti, a preguntes d’un advocat, ha revelat el que fins ara havia sigut gairebé un secret i és el que va pagar el Barça a PwC per l’auditoria que exculpava l’equip de Bartomeu en les presumptes irregularitats en la contractació d’aquests serveis. 600.000 euros són els que va desemborsar el club per aquest informe qüestionat pels Mossos d’Esquadra durant la seva investigació. Segons l’opinió de l’exresponsable dels serveis jurídics el preu no és desorbitat, sinó que era «a la banda baixa», van detallar les fonts jurídiques. Gómez Ponti s’ha referit també a la ‘compliance officer’ (responsable de prevenció de delictes) del club, Noelia Romero, que va ser acomiadada per Bartomeu mentre estava investigant les presumptes irregularitats en els contractes sota sospita. En la seva opinió, aquest departament era un desastre i ha concretat que els motius de l’acomiadament estan a la carta que li va enviar el club. Els
- Flick: "Estic molt orgullós, aquest és l’estil que vull"
- BADALONA Condemnats dos menors per la violació grupal d’una nena d’11 anys al Màgic
- El Barça sucumbeix amb crueltat
- Un metge islamòfob i ultra va llançar el cotxe contra la multitud a Magdeburg
- Puyol es bolca amb Bela en l’últim ball de la llegenda a Barcelona