Denúncia de l’ex número 1
Navratilova diu «covards» a l’Open d’Austràlia per vetar unes samarretes en favor de Peng
«No es tracta d’una protesta política, és una qüestió de drets humans», protesta l’excampiona nord-americana
L’ex número 1 mundial Martina Navratilova ha titllat de «covards» els responsables de l’Open de Australia per retirar i prohibir als aficionats que lluissin samarretes amb el lema ‘¿On és Peng Shuai?’ en recolzament i record de la tennista xinesa.
Navratilova, campiona de 18 Grand Slams, que en la seva joventut va escapar per raons polítiques de Txecoslovàquia als Estats Units, on es va nacionalitzar, ha criticat la decisió en una entrevista a Tennis Chanel, argumentant que els organitzadors del Grand Slam australià estaven cedint a les pressions del govern de la Xina. La destil·leria Baijiu Luzhu Laojiao i l’empresa xinesa de matalassos De Rucci són patrocinadors del torneig que, a més, té unes grans audiències a la Xina.
Postura feble
«És patètic i molt, molt covard. L’esport sempre ha estat a l’avantguarda dels problemes socials. No es tracta d’una protesta política, és una declaració de drets humans». Navratilova va ser molt contundent davant la situació. «La WTA ha sigut dura en aquest tema i les jugadores s’estan arriscant», va recalcar. El tennis femení ha decidit suspendre aquesta temporada tots els tornejos en territori xinès que eren part del seu finançament. Navratilova va criticar la postura «feble» de l’ATP així com la del COI: «Ja sabem on és».
La legendaria tenista de origen checoslovaco, @Martina Navratilova, ha criticado a los organizadores del Australian Open por prohibir a los espectadores camisetas de apoyo a la tenista china Peng Shuai. Navratilova calificó su comportamiento de cobarde (00:00-00:38 en el video). https://t.co/HjMV97o7qE
— Radio Praga Internacional (@RadioPragaES) 24 de enero de 2022
La situació de Peng es va convertir en motiu de preocupació al novembre quan, a través de les xarxes socials, va dir que un ex vice primer ministre xinès, Zhang Gaoli, l’havia agredit sexualment en el passat. Després d’aquesta publicació, va estar absent de la vista del públic durant gairebé un mes.
Posteriorment, a finals de desembre, la tennista es va deixar veure en uns actes amb altres esportistes xinesos per promocionar els Jocs Olímpics de Pequín d’hivern que començaran d’aquí a 10 dies, per anunciar que mai havia acusat ningú d’agredir-la sexualment. Que la seva denúncia a les xarxes havia sigut mal interpretada.
Resposta oficial
Notícies relacionadesTennis Australia va reiterar la seva postura aquest dilluns i va afegir que la seguretat de Peng continuava sent la seva principal preocupació. «Continuem treballant amb la WTA i la comunitat mundial de tennis per fer tot el possible per garantir el seu benestar . El nostre treball està en curs i a través dels canals apropiats», va dir un portaveu del torneig, en un comunicat a l’agència Reuters.
«La Xina sempre s’ha oposat a la politització dels esports, aquest comportament és impopular i no tindrà èxit», va reiterar dilluns el portaveu del Ministeri de Relacions Exteriors de la Xina, Zhao Lijian, referint-se a les samarretes de Peng a Melbourne Park.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034