La cita olímpica de Pequín
Javier Lliso lluitarà per les medalles al ‘big air’ de Pequín
El madrileny dona la gran sorpresa en l’esquí acrobàtic en una jornada nefasta de Thibault Magnin, que queda eliminat
Javier Lliso, 24 anys, un madrileny de Colmenar, al peu de la famosa serra, lluitarà aquest dimecres per les medalles al ‘big air’ de Pequín, entre fàbriques i temples, sobre la neu artificial. Amb la seva llarga melena, tapada pel casc de seguretat, va voler sorprendre i va provocar la primera alegria de la delegació espanyola per convertir-se en el primer esportista del sud del Pirineu que es cola en una final olímpica d’esquí acrobàtic.
Era la primera ocasió en què Espanya participava en la modalitat d’esquí acrobàtic en uns Jocs. I no només amb un participant, si no amb dos; Lillo i Thibault Magnin, que havia despertat grans expectatives i que entrava en la llista de favorits per obtenir una plaça per a la gran final de la modalitat. No obstant, l’esquiador espanyol de pare suís va tenir un dia negre al ‘big air’ de Pequín.
Javi Lliso 🇪🇸 sorprende y se mete entre los 12 mejores en la final del Big Air 👏
— Eurosport.es (@Eurosport_ES) 7 de febrero de 2022
Aquí el VÍDEO con su gran primera manga, donde acabó cuarto#Beijing2022 @RFEDI
Ell, com la resta de participants. havia de fer tres salts, enlluernar el jurat amb el millor dels trucs, i, sobretot, evitar caure o tocar la neu amb les mans en l’aterratge després de l’acrobàcia. Ell, com tots, tenia el coixí d’anul·lar el pitjor dels tres salts. Però només valia un error; no dos. Magnin, en la seva primera actuació, va tocar la neu amb la mà i en el segon salt es va donar una trompada en l’aterratge. La tercera ronda no li servia més que per esquiar i disfrutar, perquè ja sabia que estava eliminat.
Sense pressió
Lliso, no obstant, es va presentar sense pressió i sabent que la porta d’entrada a la final estava oberta, com li passava a la resta de participants. El primer va saltar el va omplir de moral. I més encara quan es va veure que se situava en tercera posició, camí del podi. Va acabar la sèrie en quarta posició. Tranquil, no tenia necessitat d’arriscar en la segona i tercera ronda. Per això, va anar a assegurar. No era necessari fer trucs que poguessin precipitar-lo al desastre. Amb la novena plaça estarà dimecres a la matinada entre els 12 escollits per lluitar per les medalles.
Notícies relacionades👏 @JLlisoPodium borda en #freeski y consigue clasificarse para la final de bigair @Beijing2022 !
— RFEDI (@RFEDInv) 7 de febrero de 2022
☄️Dos trucazos le permiten sumar 170.75 pts y conseguir la 9️⃣ plaza que le llevan a su primera finalísima olímpica
📺Final 9/2 4h am en España por @Eurosport_ES
⬇️⬇️ pic.twitter.com/GV6xpJAAtG
Difícil. Segur que sí. ¿Impossible? Tots parteixen de zero i tots tenen les mateixes possibilitats. Saben que no els val ni la millor ni la pitjor puntuació d’un jurat que, malgrat l’avenç de les tècniques informàtiques, apunta les seves impressions en paper. Ells són els que decidiran dimecres el metall de les medalles i els diplomes olímpics. No val caure, ni tampoc confiar en un inexistent jurat popular. Això és esport i no un festival.
Lliso, que farà 25 anys a l’agost, es va formar al Club Esquí Colmenar i és un enamorat del surf i l’‘skate’ quan no hi ha neu a les muntanyes i cal buscar una alternativa amb onades o patinet. La seva millor especialitat és l’‘slopestyle’, modalitat que es disputarà la setmana vinent a Pequín (també amb la participació de Magnin) i on cal fer diversos trucs sobre obstacles variats, no només al ‘big air’ on només s’efectua un únic salt.
Etxezarreta, 17è en el descens
- Després dels decrets rebutjats al Congrés El PSC acusa Junts d’haver clavat un «cop de mall» a 1,2 milions de pensionistes de la mà del PP i Vox
- Tramitació El Govern central assegura que els preus del transport públic pujaran aquest dijous després de decaure el decret al Congrés
- Estat de les negociacions Junts consuma la seva amenaça de ruptura amb el PSOE i l’emplaça a complir els acords pendents
- Detenen un home per la mort d'una dona a Sant Joan les Fonts
- RECONSTRUCCIÓ DEL 4-5 Barça: la història d’una «bogeria» a Lisboa