Golf
Un Open Britànic per a la història
El camp de Saint Andrews, el bressol del golf, acull la 150 edició del torneig, que completa el Grand Slam de la temporada
L’ex número u Tiger Woods reapareix en una cita amb quatre espanyols: Rahm, García, Arnaus i Larrazábal
Saint Andrews desborda llegenda, història, tradició. No podia escollir-se un lloc millor per commemorar la 150 edició de l’Open Britànic que l’Old Course de Saint Andrews, el bressol del golf, a la costa d’Escòcia, que es disputarà des d’aquest dijous fins diumenge i completarà els Grand Slam de la temporada.
Així ho va entendre també el Royal & Ancient, que s’encarrega d’organitzar l’Open i comparteix la governança del golf mundial amb l’USGA (Associació de golf dels EUA) al designar Saint Andrews com la seu d’aquesta edició de l’Open (hi ha una desena de camps britànics que s’alternen) i és la sensació que envaeix tots els participants que han participat en els actes paral·lels, com la Celebració dels Campions, per donar encara més brillantor a la commemoració. «Continua sent un recorregut màgic», assegura Jack Nicklaus, la llegenda d’aquest esport que encara atresora el rècord de 18 títols del Grand Slam en el seu palmarès.
«Aquí és on va començar tot i guanyar en l’Old Course amb tota la història que té és una cosa especial i única, que posa la teva carrera en un altre nivell. Ser part d’aquesta edició i tenir l’oportunitat de guanyar-la, amb tot el que comporta i la grandiositat que és aquest lloc, és molt singular. No crec que hi hagi res millor», assegura Jon Rahm, tercer del rànquing mundial, entre el grup de candidats que assenyalen els experts per aixecar la Gerra de Claret que premia el vencedor, i un dels quatre espanyols que competiran en el torneig (Sergio García, Adri Arnaus i Pablo Larrazábal l’acompanyen).
En la ment de Rahm hi ha, per descomptat, el record de Seve Ballesteros que va sumar un dels seus tres títols a Saint Andrews, el 1984. La imatge de Seve movent el puny en senyal de triomf al forat 18 després d’anotar l’últim ‘birdie’ és una de les més icòniques del golf mundial, tant que va ser la que va escollir el campió de Pedreña com a marca comercial. «Ser el primer espanyol a guanyar un Open des de Seve seria únic i fer-ho aquí seria encara més important», comenta Rahm, que aquest cap de setmana passat va passar amb discreció per l’Open d’Escòcia (posat 55).
«Més pressió de la que em poso jo no em posareu, el que voleu vosaltres ho vull jo i treballo per a això. Estic jugant bon golf, no em preocupa. Porto sis top 10 i una victòria a Mèxic i diuen que és una temporada dolenta», es defensa el golfista basc.
Morikawa, defensor del títol
Igual d’especial serà aquesta edició per a l’ex número u del món, Tiger Woods, complerts ja els 46 anys. A Saint Andrews va aconseguir la seva primera Gerra de Claret el 2000 i va repetir cinc anys més tard en el que va ser el seu desè ‘Major’ dels 15 que suma. «És el meu camp favorit», va admetre en la roda de premsa, malgrat que molts relacionen abans el seu nom amb el d’Augusta.
Tiger no competeix des del maig passat, en el PGA Championship, del qual es va retirar en la tercera volta, tocat físicament. Però tenia clar que Saint Andrews serà una cita al seu calendari perquè és un camp en què se sent còmode i sense tanta exigència per al seu cos ja malmès amb cinc operacions d’esquena, cinc de genoll i una cama reconstruïda després del greu accident de cotxe que va patir el febrer del 2021.
Relive The Open For The Ages - a special, celebratory Championship first broadcast in 2020 that features real footage from past Opens at St Andrews 🎥https://t.co/o1uLObYG2c pic.twitter.com/MuP0mLdFW9
— The Open (@TheOpen) 26 de junio de 2022
«Durant la major part de la meva rehabilitació, només pensava a tornar a caminar. Però des que vaig saber que podria jugar a nivell competitiu, em vaig centrar a tornar a Saint Andrews i jugar la cita més històrica que pot existir», va explicar Tiger, en la roda de premsa. «No sé quants Open em queden aquí a Saint Andrews. Però vull aquest. Tot va començar aquí en el 95 (la seva primera aparició) i si tinc l’oportunitat de sumar un títol més el 2022, seria gran. Però si no, no passa res».
El nord-americà Collin Morikawa defensarà títol en aquesta edició que atorgarà 2,5 milions de dòlars per al guanyador i repartirà 14 milions en premis, tot i que no deixa de ser el torneig del Grand Slam que menys diners reparteix.
El jugador californià, de 25 anys, apareix entre els destacats de les apostes. Però el principal favorit és el nord-irlandès Rory McIlroy, guanyador de l’edició el 2014 a Royal Liverpool, en la qual va superar Sergio García (segon) que el 2022 ja ha guanyat la CJ Cup i el Canadian Open. També destaquen el nord-americà Xander Schauffele, amb tres victòries en el PGA Tour des de l’abril, els seus compatriotes Jordan Spieth i Scottie Scheffler (campió del Masters d’aquest any) i el mateix Rahm, tercer a Open del 2021.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- El PPE mostra la seva "preocupació" per l’estat de dret a Espanya
- Feijóo i el risc de recolzar Mazón
- Sánchez lloa el socialisme de Page tot i les seves diferències
- Isabel Rodríguez: "Sense allotjaments turístics, l’augment de l’oferta contindrà els preus"
- Alexia salva el Barça de l’empat en l’últim minut a Bilbao