Envit contra el seleccionador
Les 6 claus de la rebel·lió de la selecció femenina de futbol contra Jorge Vilda
La rebel·lió de les 15 jugadores de la selecció es va produir amb un correu que va arribar a la Federació dijous a les 19.00 h, en el qual no apareixen les jugadores del Reial Madrid i tampoc Alexia Putellas, Irene Paredes ni Jenni Hermoso.
La selecció de futbol femení torna a estar a l’ull de l’huracà. Després del motí que van protagonitzar les jugadores en l’anterior convocatòria demanant el cap del seleccionador Jorge Vilda en una reunió amb el mateix tècnic, ara 15 jugadores han renunciat a acudir a la selecció com a mesura de pressió per aconseguir la destitució de l’entrenador. Un moviment que no totes recolzen i que deixa en una complicada situació la selecció i el futbol femení. Aquestes són les claus d’aquesta inesperada rebel·lió protagonitzada per Ainhoa Vicente, Patri Guijarro, Leila Ouahabi, Lucía García, Mapi León, Ona Batlle, Laia Aleixandri, Claudia Pina, Aitana Bonmatí, Andrea Pereira, Mariona Caldentey, Sandra Paños, Lola Gallardo, Nerea Eizaguirre i Amaiur Sarriegi.
💬 "Hoy estamos aquí porque lo hemos pedido expresamente. Las jugadoras en ningún momento hemos pedido la destitución de Jorge. Las capitanas hemos transmitido el sentir de las jugadoras".
— Selección Española Femenina de Fútbol (@SEFutbolFem) 1 de septiembre de 2022
- @Irene_Paredes4 #JugarLucharYGanar pic.twitter.com/X6yvQFvMQM
1— Els 15 correus de les jugadores renunciant a la convocatòria van començar a arribar ahir dijous a partir de les 19.00 hores. Tots els escrits tenien la mateixa de redacció i venien firmats per cada jugadora. I s’hi podia llegir: «Actualment no em veig en condicions de ser jugadora seleccionable [...] Sol·licito no ser convocada fins que aquesta situació no sigui revertida», apuntant, a més, que «l’actual situació generada afecta de manera important» el seu «estat emocional» i la seva «salut» .
2— Les jugadores del Reial Madrid se n’han tornat a desmarcar com en la primera ocasió, quan van demanar la dimissió de Jorge Vilda en la reunió amb ell. La iniciativa continua estant liderada per les jugadores del Barcelona, amb el suport de futbolistes de l’Atlètic de Madrid, la Reial Societat, el Manchester City i el Manchester United.
3— Les capitanes Irene Paredes i Jenni Hermoso no apareixen entre les signants. Paredes va ser la que va donar la cara en la roda de premsa en què van mentir al dir que no havien demanat el cap del seleccionador, i va acabar molt assenyalada, per la qual cosa ara no ha volgut liderar aquesta nova revolta. Des del grup s’apunta que totes dues recolzen la mesura presa. Ara queda saber si totes dues acudiran a la convocatòria de Vilda.
4— Alexia Putellas està lesionada i per això no ha hagut de renunciar a una convocatòria per a la qual no estava citada. Des del grup de les 15 ‘rebels’ s’insisteix que compten amb el suport de la Pilota d’Or. Putellas, de moment, no s’hi ha pronunciat públicament.
5— Els motius, oficialment, continuen sent els mateixos: les jugadores estan a desgrat amb els mètodes d’entrenament del seleccionador i el seu criteri futbolístic, i volen un altre entrenador o entrenadora per treure més rendiment a un grup que, afirmen, «ha d’aspirar a guanyar títols».
Notícies relacionades
6– Les jugadores només s’han pronunciat a les xarxes socials i s’espera una compareixença pública que adverteixen que arribarà, però no té ni lloc ni data ni hora. El seleccionador es manté ferm en la seva idea de mantenir el seu càrrec com a entrenador i director tècnic, i la Federació Espanyola ja ha fet pública la seva postura en un comunicat: «La RFEF no permetrà que les jugadores qüestionin la continuïtat del seleccionador nacional i del seu cos tècnic, ja que prendre aquestes decisions no entra dins de les seves competències. La Federació no admetrà cap tipus de pressió per part de cap jugadora a l’hora d’adoptar mesures d’àmbit esportiu. Aquest tipus de maniobres estan allunyades de l’exemplaritat i fora dels valors del futbol i de l’esport i són nocives». En el mateix comunicat la RFEF obre una via de solució: «La RFEF, al contrari de la manera d’actuar d’aquestes jugadores, vol deixar clar que no les portarà a aquest extrem ni les pressionarà». I acaba apuntant amb contundència: «És una situació sense precedents en la història del futbol, tant masculí com femení, en l’àmbit espanyol i mundial». El CSD s’ha alineat amb la Federació i les jugadores s’han quedat soles en aquesta rebel·lió.
🔴 𝗢𝗙𝗜𝗖𝗜𝗔𝗟 I La @SEFutbolFem se medirá a Estados Unidos en El Sadar el 11 de octubre.
— Selección Española Femenina de Fútbol (@SEFutbolFem) 12 de septiembre de 2022
🤝 Un encuentro que tendrá lugar en Pamplona gracias a la colaboración entre la @rfef, el @pamplona_ayto, el @gob_na y la @futnavarra.
🔗 https://t.co/r8UqIckg35#JugarLucharYGanar pic.twitter.com/Wdr9Xtqqqd
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia