Projecte socioeducatiu
Stop als pares ‘hooligans’
Álex Remiro, el porter de la Reial Societat, presenta, junt amb l’ONG Fútbol Más, un projecte de parentalitat positiva.
Les escenes es repeteixen cada cap de setmana als camps de futbol de mitja Espanya. Nens, nenes i adolescents intenten jugar mentre els seus pares ‘hooligans’ dirigeixen insults als àrbitres, als rivals o, fins i tot, als seus propis fills. Abocant les seves frustracions en ells i posant a criatures de 10 anys una pressió com si estiguessin jugant la final de la Champions o del Mundial.
Álex Remiro, porter titular de la Reial Societat, ha decidit fer un pas endavant per intentar parar aquesta espiral del bogeria i promoure una parentalitat positiva, junt amb l’ONG Fútbol Más. El projecte socioeducatiu, en una primera etapa, tindrà per objectiu promoure la regulació emocional de les famílies de joves futbolistes a clubs de Guipúscoa. Mitjançant tallers i eines formatives, moderats per experts de la psicologia esportiva, Álex Remiro i Fútbol Más executaran un programa que tindrà una durada d’un any.
Violència a les grades
«La idea neix de la posició del mateix Álex, que, de jove, ha vist la cara positiva i negativa del futbol base i l’alarma molt la violència que es veu a les grades i que nens de 8 anys han interioritzat i la repeteixen dins i fora del camp», explica Aitor Hernández, director executiu de Fútbol Más España. Fa 15 anys que aquesta oenagé treballa el desenvolupament d’habilitats per a la vida en nens, nenes, joves i les seves comunitats al món, utilitzant el futbol i el joc com a eina d’intervenció social a 11 països del món.
No es tracta sol d’aconseguir que no hi hagi crits ni insults al camp ni a la grada, sinó també de saber regular les expectatives de pares i fills, entendre que amb 10 anys juguen a futbol perquè els agrada, no perquè seran professionals la temporada següent. El contingut s’anirà adaptant a les necessitats que es detectin a cada club o barri.
2.500 nens, 1.250 famílies
«Volem oferir eines addicionals, concretes, per afrontar, gestionar i resoldre situacions específiques que succeeixen al futbol base: gestió de la pressió, resolució de conflictes, presa de decisions, etc. Apropant les famílies a la bona decisió, amb un equip d’experts, ajudem a prevenir i gestionar possibles problemes relacionats amb el benestar emocional», reflexiona Remiro. S’espera un impacte aproximat de 2.500 nens i nenes, i 1.250 famílies, a més d’arribar indirectament a gairebé 7.500 persones.
«Estic molt orgullós de poder unir-me a Fútbol Más i cooperar per a la transformació social a través del futbol», comenta el porter, que ha viscut amb la pròpia pell la importància de treballar l’aspecte mental per arribar a consolidar-se en l’elit.
«He conviscut amb moltes experiències i situacions emocionals que m’han fet reflexionar i posar-me a les mans d’una professional. Fa ja uns vuit anys que ho estic treballant i m’ha ajudat a ordenar la meva maduresa. Els problemes poden arribar en qualsevol moment i sense buscar-los. És difícil controlar-los si no estàs preparat. Per això és necessari afrontar aquests temes amb les eines oportunes i és el que vull aportar», diu el porter.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia