Apunt
A la contra

Tres mesos i un seleccionador nou després de la dura eliminació a Qatar, el focus ha estat sobre la selecció espanyola. La nova Espanya dirigida per Luis de la Fuente.
En aquests mesos, després de la decisió de la RFEF de liquidar el projecte iniciat el 2018 de la mà de Luis Enrique al no renovar-lo, el missatge més repetit ha sigut el de continuar amb l’«estil de joc» però acompanyat d’un «pla b». Així ho va dir el nou director de la selecció, Albert Luque, a l’‘As’ l’11 de gener. «De la Fuente no s’encasella en una sola manera de jugar. En certs moments jugarà com Luis Enrique, però té altres variants, un futbol més directe [...]. Opció B, opció C, que potser en altres moments ens han faltat. Amb De la Fuente, això ho tenim cobert».
Als antípodes
Aquesta era l’expectativa, i el missatge del nou seleccionador, en cada compareixença, ser als antípodes de «l’anterior». Aquí uns quants exemples: «Tinc el bon costum de llegir i escoltar-ho gairebé tot», va dir en la prèvia del partit a Glasgow. Sobre el gran absent a les llistes de Luis Enrique, «Iago és molt versàtil, és un davanter centre amb altres característiques que pot jugar més avançat baixant a rebre al darrere. N’estic encantant, sobretot per la seva actitud».
També es va col·locar als antípodes de l’anterior en el tema Sergio Ramos. Sense donar cap explicació a ningú, ja que no era ell qui deixaria de convocar l’excapità, que feia un any i mig que estava fora, es va posar la traveta a si mateix en un tema que no va saber explicar.
Novatada negativa
Notícies relacionadesTot i així, l’alegria amb què la gran majoria de la premsa va rebre la seva primera llista va generar una gran il·lusió de cara al partit de Noruega. La selecció ja era de tothom, sense bastides, sense ‘streamers’ ni animalades. Fins i tot els empleats de la RFEF, es venia des d’alguns mitjans, estaven més contents. Això era el més important, per ells. Sense recordar que amb un «vell rondinaire» que va fer el que tocava i no el que aquests deien que s’havia de fer, vam comencar a guanyar. També es deia Luis.
La novatada d’anar a la contra no ha sortit gaire bé. A Glasgow no hi va haver pla a, ni b ni c. A veure si a la segona Espanya mira cap endavant amb idees pròpies i es deixa de criticar l’anterior. Pel bé de tothom.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Barcelonejant Així és el jardí viral de Barcelona amb més de 200.000 flors
- Districte de Ciutat Vella El tràfic de fàrmacs per crear la ‘droga dels pobres’ s’expandeix a la zona més vulnerable de Barcelona
- A les 40 setmanes L’alcalde de Girona Lluc Salellas anuncia la mort del seu fill no nat «de manera inesperada»
- La lliga de campions Adeu, Champions; ‘ciao’, Ancelotti
- L’anàlisi La remuntada mai va ser real
- Privacitat "Jo mai dono el DNI": un expert explica com donar les teves dades de forma segura en hotels i allotjaments
- EUA ¿Caos o mètode? L’Acord de Mar-a-Lago, el pla que donaria un sentit a la guerra comercial de Trump
- Setmana Santa Els Bombers encadenen 13 rescats a la muntanya en poc més de 24 hores
- Dia del Llibre La festa de Sant Jordi d’‘abril’ d’EL PERIÓDICO brinda en honor a les dues ‘superagents’ Carmen Balcells i Antonia Kerrigan
- Pèls de punta Gonzalo Bernardos adverteix del "festival" immobiliari que ve: "L'habitatge de compra es posarà molt car..."