Comunicat

Ana Peleteiro denuncia amenaces de mort a les xarxes socials

World Athletics acorda que les dones transgènere no podran competir en la categoria femenina

Els ciclistes ‘trans’ podran córrer d’acord amb el seu nou sexe

Ana Peleteiro denuncia amenaces de mort a les xarxes socials

Adam Warzawa / Efe

2
Es llegeix en minuts
EFE

L’atleta gallega Ana Peleteiro, medalla de bronze en triple salt a Tòquio-2020 i campiona europea en pista coberta a Glasgow-2019, va denunciar aquest dimecres haver rebut en els últims dies «un enorme assetjament» a les xarxes socials després d’oposar-se al fet que les persones ‘trans’ puguin competir en l’esport professional.

«Des de fa uns dies rebo un enorme assetjament a les xarxes. Una quantitat innombrable de persones que m’insulten, em desitgen la mort, li desitgen el mal a la meva família i fins i tot missatges d’odi demanant-li a Déu que tant de bo em trenqui una cama o qualsevol lesió greu que m’allunyi de les pistes», va escriure en un comunicat difós a les seves xarxes.

Peleteiro assegura que aquest assetjament «no» l’afecta «en el dia a dia» perquè ha treballat «molt» en teràpia per encaixar aquest tipus de missatges, per això no canviarà el seu discurs sobre l’«obertura» de les portes a les persones ‘trans’ en l’esport professional.

«Per descomptat que he de defensar els drets de les dones CIS, però això no significa que odiï les dones ‘trans’ o que no vulgui que d’alguna forma es reguli la seva situació. Però per descomptat que mai estaré a favor que, perquè això passi, les dones hàgim de competir contra persones que genèticament són superiors a nosaltres...», exposa Peleteiro. En aquest sentit, va dir que «adoro i respecto al cent per cent» el col·lectiu LGTBI, per això continuarà defensant un col·lectiu en el qual té «amics i fins i tot familiars» que hi pertanyen.

«Defensaré sempre i lluitaré cada dia pels seus drets igual com ho faig pels drets de les dones CIS», va insistir l’atleta, que justifica la seva negativa a rivalitzar amb les esportistes ‘trans’ en l’esport professional al·legant que és el que defensa la Federació Internacional d’Atletisme.

Notícies relacionades

«Després d’anys d’estudis conclouen que per molt que un home s’abaixi els nivells de testosterona mai serà igual que una dona. Per la seva maduració com a tal inclou un canvi morfològic, ossi i d’un munt de nivells que no s’aconsegueix canviar sigui la medicació que sigui», va manifestar.

Per a Peleteiro, la solució a aquest conflicte passarà per «adaptar» una categoria perquè els esportistes competeixin «en igualtat de condicions tots o participar en esports no federats, ja que, segons el seu parer, el contrari seria injust.

Temes:

Atletisme