Triomf blanc-i-vermell (1-2)

L’Atlètic baixa a la terra al City de Guardiola

L’Atlètic baixa a la terra al City de Guardiola
6
Es llegeix en minuts
El Periódico

Enmig del vaivé propiciat pel desordre generat pels múltiples canvis van aparèixer oportuns el neerlandès Memphis Depay i el belga Yannik Ferreira Carrasco per executar dues fuetades, des de la mitja lluna, que van propiciar la primera victòria de la pretemporada a l’Atlètic de Madrid, davant el Manchester City de Pep Guardiola, en el duel més exigent fins ara en la preparació de l’equip de Diego Pablo Simeone que es va collar al final amb el gol del portuguès Ruben Dias (1-2).

Va ser en el tram final quan el xoc, fins llavors tancat, amb ocasions a comptagotes, es va desencadenar a conseqüència dels 19 canvis realitzats pels dos tècnics, disset d’ells en cinc minuts, que van fer un gir radical a la pinta del partit. En l’última mitja hora, amb els menys habituals sobre el camp però amb la reivindicació tant del neerlandès com del belga sobre la taula, en un duel amistós que va tenir algunes conclusions.

Forta tempesta

De fet, va fer la sensació que Simeone comença a donar forma al seu equip retocat amb només dos canvis en un duel, a Seül, que va començar amb un retard de mitja hora a causa de la tempesta que va caure sobre l’estadi hores abans. El preparador argentí va recuperar el porter eslovè Jan Oblak, que no jugava des de l’abril passat, i va donar entrada en la defensa al turc Caglar Soyunku, substitut de Stefan Savic, afligit d’una gastroenteritis. L’otomà ho va aprofitar.

Va donar continuïtat el Cholo a la defensa de cinc homes, amb César Azpilicueta Samu Lino a les bandes i amb tres centrals. Mario Hermoso i Axel Witsel. I un centre del camp amb Rodrigo de Paul, Koke i Thomas Lemar. La responsabilitat ofensiva està acotada per a Antoine Griezmann i Álvaro Morata, consolidat a la punta mentre decau la incertesa del seu futur.

Sense Joao Félix

Va recuperar l’Atlètic de Madrid per a la causa Memphis Depay i Yannick Carrasco i Marcos Llorente, absents en el primer partit, però no hi va haver notícies de Joao Félix, fora de la citació, a l’espera de trobar destí o una solució al seu esdevenir. Ni tan sols es va asseure al banc. Va estar sol al costat, en una cadira.

De cop va accentuar l’exigència de la seva pretemporada l’equip blanc-i-vermell i quatre dies després d’iniciar la seva relació d’amistosos, davant el K-League Stars coreà, amb el qual va perdre 3-2, es va encarar amb el campió d’Europa, el Manchester City de Pep Guardiola que explica els seus compromisos preparatoris per victòries. Primer davant el Yokohama Marinos i més reputat el de dimecres passat davant el Bayern de Munic.

Haaland, titular

També dona forma al seu projecte Guardiola. L’entrenador espanyol va donar la primera titularitat del curs tant a Erling Haaland com a Rodri. I a Bernardo Silva amb el que explica a ulls clucs malgrat la rastellera de pretendents que inquieten l’esdevenir del portuguès. No és el cas de Kevin De Bruyne, fora de l’onze una altra vegada dins dels terminis establerts després de la lesió que va patir a la passada Lliga de Campions.

Va amenaçar molt el campió anglès que no va tenir ocasions clares. Advertències com les de Julián Álvarez o Erling Haaland, perfectament controlat, quan l’Atlètic de Madrid no havia ajustat la seva situació. Intents llunyans de Phil Foden o Jack Grealish. Sense més ni més.

Serietat defensiva

Quan l’equip de Simeone va assimilar la situació, el partit es va obrir. De fet, va tenir les millors ocasions per desequilibrar el marcador impulsat per l’agitador Samuel Lino que va desbordar en diverses ocasions per a la banda esquerra. De les seves botes van arribar les millors de l’Atlètic. Una, en un centre a Álvaro Morata que va fer una rematada de cap alta quan s’havia avançat al porter Ederson i després una altra cap a Thomas Lemar que es va deixar la pilota darrere quan encarava sol el porter brasiler.

Va sobresortir la defensa blanc-i-vermella amb la serietat i el compromís d’Azpilicueta i l’hermetisme dels centrals en una primera part que es va tancar amb una formidable carrera d’Antoine Griezmann amb bona pinta que no va tenir bon final.

Cada vegada les aproximacions de l’equip espanyol eren més clares, amb més pinta de gol. Va poder arribar el gol en el 49, en un córner botat per Griezmann que va prolongar al primer pal Morata i va rematar, a boca de canó, Samu Lino. El porter Stefan Ortega, que igual com Ivo Gbric van canviar la pinta de les porteries de tots dos en l’intermedi, únics canvis, va treure amb la mà. El VAR, si n’hi hagués, hauria analitzat l’acció davant les protestes de l’Atlètic de Madrid.

Travesser de Walker

La resposta del City va ser contundent. A continuació. En un xut sec, en una pilota solta a la mitja lluna, de Kyle Walker que va repel·lir el travesser. Va ser just abans de l’enorme carrusel de canvis que va establir Pep Guardiola. Vuit variacions de cop, gairebé tot l’equip.

Pocs minuts després va ser Simeone el que va fer un gir radical en el seu onze amb vuit innovacions més. Va ser un partit nou, res a veure amb l’anterior. Va amenaçar Pablo Barrios en un mà a mà que va salvar Stefan Ortega que no va poder fer res després, en el 67, en una puntada des de la mitja lluna de Memphis Depay, que poc abans va entrar al camp en lloc de Griezmann.

Va ser des d’aleshores un monòleg blanc-i-vermell que amb espais va deixar en evidència el treball del City. Marcos Llorente va ser un malson per als anglesos que havien de multiplicar-se cada vegada que perdien la pilota. El partit es va reobrir al final, quan en el 85, el portuguès Rubén Dias va rematar de cap a la xarxa un córner botat per Sergi Gómez que va sorprendre Ivo Grbic que va fer la sensació de poder fer més.

Fitxa tècnica:

1 – Manchester City: Ederson (Stefan Ortega, m. 46); Kyle Walker (Joao Cancelo, m. 56), John Stones (Manuel Akanji,m. 55), Rubén Dias, Aymeric Laporte (Sergi Gómez, m. 55); Rodri Hernández (Kalvin Phillips,m. 55), Bernardo Silva (Matteo Kovacic, m. 55), Phil Foden (Oscar Bobb, m. 55), Jack Grealish (Rico Lewis, m. 55); Julián Álvarez i Erling Haaland (James McAtee, m. 55).

Notícies relacionades

2 – Atlètic de Madrid: Jan Oblak (Ivo Gbric, m. 46); Caglar Soyunku, Axel Witsel (Santiago Mouriño, m. 61), Borja Hermoso (Ilias Kostis, m. 61); César Azpilicueta (Rodrigo Riquelme, m. 61), Rodrigo de Paul (Marcos Llorente, m. 62), Koke Resurrección (Pablo Barrios, m. 61), Thomas Lemar (Saúl Ñíguez, m. 62), Samu Lino (Yannik Carrasco, m. 61); Antoine Griezmann (Memphis Depay, m. 61) i Álvaro Morata (Ángel Correa, m. 61).

Gols: 0-1, m. 67: Memphis Depay; 0-2, m.74: Yannic Carrasco; 1-2, m. 85: Ruben Dias.