Mundial de futbol femení

Vilda davant el conflicte de ‘les 15’: «Sense el suport de Rubiales, segurament no estaríem aquí»

El seleccionador va comparèixer davant els mitjans, junt amb Jenni Hermoso, en la prèvia de la semifinal del Mundial contra Suècia d’aquest dimarts

«Nosaltres creiem que els penals sí que s’entrenen i hem estat treballant en això»

Vilda davant el conflicte de ‘les 15’: «Sense el suport de Rubiales, segurament no estaríem aquí»
1
Es llegeix en minuts

Jorge Vilda va comparèixer davant els mitjans en la prèvia de les semifinals del Mundial contra Suècia. El seleccionador va parlar sobre el duel més important de la seva carrera com a entrenador fins al moment, però, preguntat per la premsa sueca, va destacar la gestió de Luis Rubiales, president de la RFEF, amb el conflicte de ‘Les 15’.

«Ja que preguntes pel passat, el primer que vull és remarcar el suport del nostre president des del primer dia. Sense això, segurament, no seríem aquí ara. Tenim un president que va reaccionar amb valentia i que va apostar tant pel meu cos tècnic com per mi, així que vull felicitar-lo per la gestió de tot aquest procés. Ara, atenent el present i el futur més immediat, en el grup hi ha molta unió, fins i tot bon rotllo, i ganes de competir amb professionalitat i il·lusió».

Les fortaleses de Suècia

«Són òbvies. És un equip tremendament potent en el pla físic, són molt perilloses a pilota parada, com han anat demostrant no només ara, sinó al llarg de l’any, han fet moltíssims gols així. I, després, la seva potència en les transicions ofensives».

«És clar que hem analitzat Suècia, sabem què hem de fer tant defensivament com ofensivament, el nostre joc és reconeixible i no ens mourem del nostre guió. Estic segur que ens exigiran la nostra millor versió».

El partit

Notícies relacionades

«Tenim l’oportunitat de guanyar-les per primera vegada en la història i sento que elles, per la seva posició, tenen més l’obligació de fer-ho. Però també estic convençut, i així ho penso, que les podem mirar perfectament als ulls i que si nosaltres donem una bona versió d’Espanya, demà guanyem el partit».

«El tema dels penals és un debat, si s’entrenen o no. Nosaltres pensem que sí. Tenim la nostra manera, que no la revelarem, però sí que portem des del primer dia pendents per si arriba una tanda de penals, que les jugadores tinguin la màxima confiança. A través de l’anàlisi podem anticipar on poden xutar les que més penals llancen de Suècia. El que és impossible és reproduir el que passarà a l’estadi i el que suposarà a escala mental o psicològica, però sí que podem reforçar i treballar eines perquè les jugadores arribin amb la màxima seguretat».

Temes:

Jorge Vilda