Quatre detinguts a Catalunya acusats d’intentar boicotejar la Vuelta

Efe / Alejandro García

1
Es llegeix en minuts
EFE

La Policia Nacional ha detingut aquest dissabte quatre persones a la comarca lleidatana del Solsonès acusades de preparar actes contra el pas de la Vuelta Ciclista a Espanya per Catalunya.

Segons han informat fonts policials, les quatre detencions s’han fet al matí en el marc d’un dispositiu per les sospites que els arrestats estaven preparant actes contra la Vuelta, que el dilluns 28 d’agost passarà per Solsona en la tercera etapa, entre Súria i Arinsal.

En un missatge en la xarxa social X (antic Twitter), la plataforma Alerta Solidària ha denunciat que, amb aquestes quatre detencions, es pretén evidenciar que es tracta d’una «Vuelta colonialista» i s’ha preguntat si obeeixen al temor que la Vuelta «reflecteixi l’opressió nacional i social» que creuen que Catalunya pateix «com a poble».

Notícies relacionades

Paral·lelament, Òmnium Cultural ha convocat accions de protesta per tot Catalunya amb motiu del pas de la Vuelta a Espanya, que compta amb un total de tres etapes a la comunitat.

L’entitat independentista ha fet una crida a la mobilització i a portar l’estelada pels punts on de passar la ronda ciclista, amb la intenció de «fer visible el conflicte polític català al món».