Mossos investiguen

Un sabotatge amb claus provoca múltiples punxades en la segona etapa de La Vuelta

El belga Remco Evenepoel, que el dia anterior es va queixar de la falta de visibilitat en la contrarellotge, i l’espanyol Juan Ayuso, entre els múltiples afectats

Un sabotatge amb claus provoca múltiples punxades en la segona etapa de La Vuelta

CRÒNICA | A la segona etapa de la Vuelta només li va faltar una plaga de llagostes

Un sabotatge amb claus provoca múltiples punxades en la segona etapa de La Vuelta

RTVE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Diversos ciclistes que participen en La Vuelta a Espanya 2023 han patit punxades a 100 quilòmetres del final de l’etapa, a causa de la presència d’objectes punxants que al principi s’assignava a algun tipus de xinxeta i que al final s’ha demostrat, segons imatges de RTVE, que eren uns claus reforçats amb un tac de plàstic que han sigut dipositats a la carretera perquè fessin més mal, cosa que fa suposar que és un acte de sabotatge contra la prova ciclista.

El ciclista belga de l’equip Soudal Quick-Step Remco Evenepoel, vencedor de la Vuelta l’any passat, ha sigut un dels corredors que ha sigut víctima d’una punxada al coll d’Estandelles a causa d’aquests objectes a la calçada. I fins i tot el doble del guanyador del Tour, Jonas Vingergaad i el líder de l’Ineos Geraint Thomas, han passat pel mateix calvari.

Les punxades han obligat diversos corredors a parar per canviar roda en el que tot fa indicar que és un acte de boicot a la Vuelta, una competició que no feia escala a Barcelona des del 2012. El pilot ha esperat que arribessin tots els afectats per tornar a posar ritme de competició.

Ayuso, molt crític

Un altre dels favorits, que també ha punxat ha sigut el jove Juan Ayuso, tercer l’any passat i actual líder de l’equip UEA. Ayuso ha mostrat la seva indignació sobre la decisió d’alguns «subnormals» de tirar xinxetes a la carretera en la segona etapa de la Vuelta, una jornada que va resultar «bastant caòtica».

«Algú ha decidit posar uns claus abans d’un revolt. Vull donar-li les gràcies per ser subnormal i li desitjo el mateix que ell a nosaltres. Li desitjo el pitjor», ha assegurat Ayuso a la COPE després de finalitzar una accidentada segona etapa de la Vuelta amb final a Barcelona.

«Ha sigut una mica caòtic. He punxat tres vegades, una perquè algú ha decidit posar claus a la carretera. Moltes gràcies a aquesta persona per posar claus per matar-nos», ha dit després a TVE.

Boicot amb «una cosa aliena a la cursa»

Notícies relacionades

Boicot amb «una cosa aliena a la cursa»Pablo Lastras, director del Movistar, en declaracions a RTVE, ha confirmat tres punxades al seu equip i en ciclistes de Jumbo, INEOS Grenadiers i de gairebé tots els equips del pilot. No confirma que hagi sigut per xinxetes, però que sí que ha sigut per «una cosa aliena a la cursa». Imanol Erviti, ciclista del mateix equip, també ha confirmat aquestes punxades.

Els Mossos obren investigació

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació sobre les punxades que han patit els ciclistes. La policia autonòmica ha confirmat que està investigant la procedència d’aquests claus, que s’haurien localitzat a un centenar de quilòmetres de la meta, i que encara no s’ha portat a terme cap detenció.