Ral·lis
Barcelona vibra amb la «màgia del Dakar» al Port Vell
La capital catalana acull al Port Vell els gairebé 800 vehicles que disputaran el ral·li, sent la base logística des d’on embarcaran cap a l’Aràbia Saudita.
Els vehicles del Ral·li Dakar van tornar a Barcelona després de la seva última visita el 2005. En la 46a edició de la prova, Barcelona s’ha convertit en la base logística on els gairebé 800 vehicles passen les verificacions tècniques abans d’embarcar cap a l’Aràbia Saudita. Malgrat la pluja i el fort vent, un centenar de persones van anar al Port Vell per fer-se fotos amb els vehicles i per acomiadar els pilots espanyols que competiran al desert saudita del 5 al 19 de gener.
Sota la iniciativa ‘Barcelona viu el Dakar’, la capital catalana va agafar el relleu de Marsella. La zona del Fòrum es va omplir de motos, cotxes i camions que des de dijous i fins dissabte van passant les verificacions tècniques per participar en el Dakar. L’accés al Fòrum aquest dissabte, igual que divendres, és obert al públic d’11 a 17 hores. «Volem que la ciutadania tingui la possibilitat de veure els vehicles del ral·li des de primera línia i pugui participar d’aquest gran esdeveniment esportiu mundial», explicava el regidor d’Esports de la ciutat, David Escudé.
🤝 Avui és el dia de recuperar els llaços amb la història del @dakar a #Barcelona!
— BCN Esports (@BCN_esports) 1 de diciembre de 2023
🏁Des del 1989 fins ara, celebrem aquest vincle especial. Orgullosxs de viure aquest esdeveniment a la ciutat! pic.twitter.com/rZXOrwOeS9
Ovació per a Nani Roma
En la cinquena edició celebrada a l’Aràbia Saudita, 15 anys després d’abandonar el desert africà, l’organització ha volgut apujar el llistó. Aquest era el rum-rum mentre els protagonistes esperaven per pujar a l’escenari. «Serà el Dakar més difícil dels cinc disputats a l’Aràbia», va proclamar el director de la prova, David Castera. Una de les grans novetats de l’edició és una etapa marató de 48 hores, que tancarà la primera setmana de competició.
La gran ovació de la tarda se l’ha emportat el bicampió de la prova, Nani Roma. De la mà de Ford, correrà el seu Dakar número 27, assegurant que és «el més especial». El veterà pilot català va patir un càncer de bufeta l’any passat que el va obligar a baixar del cotxe. Ja recuperat, tornarà a les dunes. «Porto més de 30 anys competint, però quan vaig tornar a pujar al cotxe a la Baja Aragón estava molt nerviós, com si tornés a començar», va explicar.
En cadira de rodes
Tampoc s’ha volgut oblidar dels també presents Isidre Esteve i Albert Llovera, que competeixen en cadira de rodes. «L’esport ajuda molt, jo he passat per una situació complicada, l’Isidre i l’Albert han tingut situacions més dures que la meva, però aquí estem. S’ha de lluitar», va afegir.
Tres dels pilots més esperats pel públic, Carlos Sainz, Laia Sanz i Cristina Gutiérrez, han hagut de disculpar la seva absència a través d’un vídeo, ja que són a Xile competint en l’última prova de l’Extreme-E. Dels 778 competidors que desafiaran les dunes saudites, 119 seran espanyols, la segona nacionalitat més representada només per sota de França (163). Tot just un 6% del total de participants (46) són dones.
«La màgia del Dakar»
Notícies relacionadesEl Dakar va arribar a Barcelona per primera vegada el 1989, quan l’antiga platja de la Zona Franca va acollir el final de la primera etapa del ral·li, en una exhibició abans de marxar cap a Tunísia. El 2005, la capital catalana va ser l’inici i final de la primera etapa.
Divuit anys després, el Dakar ha tornat a Barcelona, aquest cop com a punt d’embarcament cap a l’Aràbia Saudita. «Hi ha gent que ve a guanyar, gent que ve a viure l’aventura... hi ha lloc per a tothom.Aquesta és la màgia del Dakar», assenyalava Castera.
- Fiscalitat Novetats en la Renda 2025: nou límit per fer la declaració
- Exclusiva Com va conèixer Pep Guardiola la seva ara exdona, Cristina Serra
- MAMARAZZIS Pep Guardiola i Cristina Serra se separen després de 30 anys junts
- Fins que li doni la gana
- L’obesitat es diagnosticarà amb el greix corporal i no sols amb l’IMC
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Com s’han de menjar els calçots (instruccions per a forasters)
- Feijóo s’obre a negociar la llei del sòl però no un pacte d’estat
- Com frenar la compra a estrangers
- Mabrian Technologies, proposada per rastrejar Airbnb i Booking