Barcelona s’obre a canviar el nom del seu gran premi de F-1
La irrupció de Madrid al calendari de fórmula 1 com a nova seu del Gran Premi d’Espanya a partir del 2026 i per deu anys deixa incògnites sobre el futur de la cita que des de fa 33 anys es disputa al Circuit de Barcelona-Catalunya. Els responsables del traçat català, encara amb tres anys de contracte en vigor, estan negociant la renovació més enllà del 2027 i dimarts, per primera vegada, el CEO de la F-1, Stefano Domenicali, va obrir la possibilitat que coexisteixin dos grans premis al país. Ahir, el president del Circuit i conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, es va mostrar "molt optimista" respecte a la continuïtat de la F-1 a Barcelona.
"Nosaltres tenim contracte fins al 2026, inclòs, i estem treballant, com va dir Domenicali, en una prolongació d’aquest contracte que ens permet tenir molts anys més la F-1 a Catalunya", va afirmar Roger Torrent a RAC-1.
Tot i que es parlava des de fa mesos del GP de Madrid, l’anunci d’ahir a Ifema va sorprendre a l’adoptar la denominació Gran Premi d’Espanya, una nomenclatura que fins al 2026 té firmada la prova que se celebra des de 1991 en el Circuit de Barcelona-Catalunya.
"No és el més important"
Torrent, no obstant, es va mostrar obert a la possibilitat d’un canvi de nom, una cosa que en qualsevol cas dependrà en última instància de la Federació Espanyola d’Automobilisme i de la FIA. "Per a nosaltres el nom no és important. De fet, sabíem de la possibilitat que Madrid portés el nom del Gran Premi d’Espanya, però per a nosaltres no és el més rellevant. Estem oberts a un canvi de nom", va afirmar.
Barcelona vol continuar en el calendari de la F-1 independentment del que faci Madrid. Des del Circuit mai s’han oposat a una convivència entre els dos traçats.
- Club d’Estil de EL PERIÓDICO 10 trucs infal·libles de la guru de l’ordre Alicia Iglesias per triomfar amb el canvi d’armari
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Bakú aconsegueix 300.000 milions a l’any per als països del sud global
- Gavi, un any després
- El Barça acaba trasbalsat