motociclisme

Márquez i Ducati inicien el repte de tornar a guanyar

El circuit de Sepang, a Malàisia, serà l’escenari dels primers testos oficials de l’any. La màxima expectació se centra en MM93 i la seva Ducati

Márquez i Ducati inicien el repte de tornar a guanyar

emilio pérez de ROZAS

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Malàisia, Kuala Lumpur, Sepang, calor, humitat, pluja freqüent, incertesa, tothom expectant. Avui comencen les hostilitats (ben enteses) en MotoGP, amb els primers tres dies d’entrenament de veritat al circuit que més i millor coneixen tots els pilots.

Després d’un final de campanya espectacular arrodonit amb l’anunci que Marc Márquez canviava l’Honda per la Ducati i es convertia, de nou, en el company del seu germà, Àlex, a l’escuderia del campió Fausto Gresini, després d’un test final a Xest (València) enlluernador per part del vuit vegades campió del món i un hivern intens de preparació, els campions de la màxima categoria començaran a posar a punt les seves motos.

Acosta, enlluernador

Tot això, després de dos moments estel·lars en les últimes setmanes. Fa escassament 48 hores, el principiant Pedro Acosta i la seva GasGas-KTM van causar una immillorable impressió brillant en la seva segona presa de contacte, després de Xest, amb la nova MotoGP. El tauró de Mazarrón ha confirmat, en quatre assajos, que plantarà cara als grans campions des del dia u. En aquesta mateixa presa de contacte, Johann Zarco va demostrar que l’Honda va recuperant-se a poc a poc i que a Yamaha, en mans de Fabio Quartararo i Àlex Rins, encara li falta una mica per poder tornar a lluitar amb els millors.

Notícies relacionades

I el segon esdeveniment destacable, abans del primer test de veritat a Malàisia, és que els germans Márquez van haver de socórrer, fa uns dies, en l’entrenament que van protagonitzar diversos pilots de MotoGP, amb motos de carrers preparats, a Portimao (Portugal), l’italobrasiler Franco Morbidelli, nou company de Jorge Martín en el team Pramac-Ducati, quan es va accidentar i va quedar inconscient a la pista.

Morbi ho va agrair a les seves xarxes i els germans ho van explicar molt impressionats. "Estàvem entrenant-nos tots i, de sobte, l’Àlex i jo vam veure el Franco estirat en una escapatòria, que acabava de caure. Semblava inconscient, ¡estava inconscient!, i vam parar. Vam deixar les nostres motos al costat del mur, vam incorporar el Franco, perquè quan estàs inconscient és molt perillós estar estès a terra, t’han de posar de costat per poder respirar. Li vam obrir la granota i el casc i vam esperar les assistències. Per sort, sembla que està bé". Els assajos d’avui, demà i dijous són els primers entrenaments complets del 2024.