Xavi: "He posat dinersde la meva butxaca per entrenar aquí"

El Barça inicia avui uns dies decisius a Vigo, on només ha guanyat en una de les seves vuit últimes visites a la Lliga, i a Nàpols, necessitat de reivindicar-se a Europa.

Xavi: "He posat dinersde la meva butxaca per entrenar aquí"

Enric Fontcuberta / Efe

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Està tranquil. I alliberat. Però, alhora, envaït per "una sensació de gran tristesa", sentint que va iniciar el compte enrere de la seva estada a la banqueta del Barça després de "prioritzar" el bé del club per sobre de l’individual. A Xavi, "més motivat que mai", se li presenten ara dos exàmens amb aire gairebé definitius. No pot tornar a fallar a la Lliga perquè té el Madrid a 10 punts i el Girona, a 5. Tampoc a la Champions en què la cita de dimecres a Nàpols és fonamental perquè aquest adeu en diferit del tècnic –ho va anunciar al gener i se n’anirà al juny– es pugui executar realment.

Però Xavi sent que té "la confiança del president, de Deco i dels jugadors", convençut que "pot acabar bé la temporada". La temporada del seu inesperat adeu. No fa ni tres anys (novembre del 2021) que va aparèixer al Camp Nou disposat a liderar un projecte per molt temps. Va fer de tot per asseure’s en aquesta banqueta, com va recordar ahir. "Sempre he prioritzat el club abans que la meva persona. Un dels meus últims gestos va ser posar diners de la meva butxaca per venir a entrenar al club de la meva vida", va remarcar.

El salari per al seu successor

No va ser l’únic gest que va recordar l’entrenador. "Un altre va ser quan tenia 18 anys, i sent jugador, no vaig voler escoltar l’oferta del Milan. No és cap esforç, ho sento així", va indicar Xavi, qui ràpidament va precisar que "l’últim gest ha sigut prioritzar la meva marxa, és el millor per al club que me’n vagi el 30 de juny. Ja li vaig dir al president que aquell últim any era innegociable, que dediqui aquesta part per al nou entrenador que vingui. Ho sento així com a culer". O sigui, els diners que havia de cobrar el tècnic acabaran en el seu successor, un soroll que s’ha destapat en les últimes setmanes, amb Flick, Tuchel o De Zerbi com a grans candidats.

"És normal, això passa tots els anys", va recalcar Xavi, aliè al soroll que es viu en un club que ha entrat en un període depressiu perquè no només ha perdut dos títols en 10 dies (Supercopa i Copa del Rei) sinó també entreveu cada cop més llunyana la possibilitat de revalidar la Lliga i amb dificultats de conquistar la Champions, territori inhòspit des del 2015. Tot sacsejat i agreujat a causa del mal joc de l’equip. "Hem sigut inconstants i Frenkie de Jong no n’és l’excepció", va dir el tècnic.

Notícies relacionades

Gavi no es toca

Xavi va posar "diners" per arribar a la banqueta i se n’anirà "deixant-se la pell" fins a l’últim dia per acabar "de la millor manera possible", després de definir com a "positiva" la seva etapa com a tècnic al Barça. I si algú vol emportar-se Gavi, ell no té dubtes: "S’ha de quedar, és culer i ha de ser un dels capitans de l’equip. És el futur".