ciclisme

La Volta a Catalunya presenta la primeraedició femenina

Les corredores disputaran tres etapes entre el 7 i el  9 de juny. Abans, del 18 al 24 de març, els homes viuran una gran ronda amb Pogacar al capdavant.

La Volta a Catalunya presenta la primeraedició femenina

LA VOLTA

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

No només serà Tadej Pogacar, al capdavant d’un dels millors pilots masculins que des de fa anys tindrà la Volta recorrent les carreteres catalanes, sinó que les dones es convertiran en les protagonistes de la tercera ronda per etapes més antiga del planeta, només per darrere del Tour i del Giro, perquè per primera vegada en la història hi haurà edició femenina de la prova, amb tres etapes, tot i que per a això caldrà esperar fins al mes de juny.

La ronda catalana va presentar ahir una carrera que, en l’aspecte masculí, endurirà fins al màxim el seu recorregut (del 18 al 24 de març), però ho va fer acompanyat del que de fet va significar la gran novetat de la carrera; una Volta femenina de tres etapes (del 7 al 9 de juny) després de la bona experiència que va suposar aquests últims anys la creació de la ReVolta, una prova d’un sol dia, que es va celebrar primer a Barcelona i després a Sant Cugat del Vallès, i que ha servit per posar els fonaments a la primera edició de la Volta a Catalunya femenina en què participaran 20 equips de 7 corredores, entre aquests, 7 World Tour (amb el Movistar), la màxima categoria femenina.

Seran tres etapes amb un recorregut exigent que inclou una primera etapa amb sortida i arribada a Manresa, 100 quilòmetres i dos ports pel camí; la jornada reina sortirà de la Seu d’Urgell per acabar dalt de la Molina, amb la collada de Toses pel camí i 97 quilòmetres de recorregut, i la conclusió a Barcelona, pujant Lavit i Begues, des de Molins de Rei. En aquest cas, l’organització i l’ajuntament de la capital catalana ultimen els detalls del carrer o l’avinguda on acabarà la prova.

Més etapes en el futur

Amb televisió en directe, compromís segur d’Esport 3, la carrera coincidirà, en l’apartat masculí, amb els últims dies de competició del Critèrium del Dauphiné, però l’encaix de les carreres femenines perquè no convisqui amb el calendari masculí resulta molt complicat; les dones que afrontaran aquest any la Vuelta i el Tour hauran de compartir televisió amb els homes mentre corren el Giro i la ronda espanyola. No obstant, segons fonts de l’organització catalana, "la Volta femenina ha de servir per consolidar-se i en un futur plantejar-nos més etapes". Per a això té el suport institucional i econòmic de la Generalitat.

Notícies relacionades

Abans, el pilot internacional masculí més florit, amb Pogacar al capdavant, recorrerà Catalunya amb un traçat supermuntanyós i set dies de competició, que engloben el pas per 23 ports. Tres de les set etapes acabaran en un cim (Vallter 2.000, Port Ainé i Queralt). La sisena etapa (23 de març) serà la principal amb la pujada intermèdia al port de Pradell amb un tempestuós ascens que inclou el pas per una veritable rampa de garatge de 400 metres al 20%.

La participació masculina (la femenina està per concretar) serà luxosa, ja que a part de Pogacar (UAE), que estarà acompanyat per Marc Soler i pel portuguès Joao Almeida, la prova veurà uns altres dos guanyadors del Tour (Geraint Thomas i Egan Bernal, tots dos de l’Ineos). El Movistar vindrà amb Enric Mas i Nairo Quintana; l’EF hi acudirà amb Richard Carapaz i Rigo Urán; el Visma hi participarà amb Sepp Kuss, guanyador de la Vuelta, i el Saudal arribarà amb Mikel Landa.