BÀSQUET
Jordi Fernández fa el salt a la banqueta dels Brooklyn Nets
El tècnic de Badalona, de 41 anys, es converteix en el primer espanyol que dirigirà un equip a l’NBA després d’una carrera forjada de manera sostinguda als EUA.

"Benvingut a Brooklyn, coach Fernández!". D’aquesta manera els Brooklyn Nets van donar rang d’oficialitat al nomenament de Jordi Fernández, badaloní de 41 anys, com a nou entrenador. Un comunicat històric. Per primera vegada un tècnic espanyol dirigirà un equip a l’NBA. Tot un èxit després d’una carrera forjada de manera sostinguda als EUA, avançant una mica més cada any, fins a arribar a l’elit. "Estem emocionats de donar la benvinguda a Jordi Fernández i la seva família", va dir Joe Tsai, propietari de l’equip. Fernández era fins ara assistent als Sacramento Kings i va dirigir la selecció del Canadà, bronze en l’últim Mundial.
"El caràcter del Jordi com a líder i el seu èmfasi en l’estructura, el procés i els hàbits inculcarà en els Nets una identitat que els nostres fans voldran recolzar. Estem desitjant treballar amb el Jordi per construir una cultura guanyadora sostenible a Brooklyn", va afegir el propietari de la franquícia. L’anunci oficial va confirmar les informacions publicades la setmana passada per grans gurus de l’NBA, que ja havien avançat que era l’elegit per liderar els Nets, una franquícia que ha anat a menys al desprendre’s d’estrelles com Kyrie Irving, James Harden o Kevin Durant.
"La meva família i jo estem entusiasmats d’unir-nos a aquesta increïble organització i de ser part de la vibrant comunitat de Brooklyn. Estic ansiós per posar-me a treballar amb aquest talentós grup de jugadors i col·lectivament impulsar el nostre equip cap endavant", va dir, per la seva banda, el protagonista.
Els Nets van esperar que els Kings caiguessin en el play-in contra els New Orleans Pelicans per realitzar l’anunci. De la mateixa manera que l’NBA ha obert els braços als jugadors forans, no passa el mateix amb els tècnics. Serà el tercer europeu en aconseguir-ho després del serbi Igor Kokoskov (Phoenix Suns) i el també serbi Darko Rajakovic (Toronto Raptors).
Inicis als Cavaliers
Notícies relacionadesEl tècnic català, que sempre s’ha considerat "molt de Badalona", va començar a provar les sensacions de la banqueta als 15 anys al Sant Josep de Badalona. Va ser també al Sant Boi i el Bàsquet l’Hospitalet. Llicenciat en Ciències de l’Esport, va viatjar absorbint coneixements (Noruega i Holanda) fins a arribar als EUA a través dels campus d’estiu, on va cridar l’atenció de Mike Brown per la seva minuciositat. El va reclutar per als Cleveland Cavaliers.
Després va passar pels cossos tècnics del Canton Charge (filial dels Cavaliers a la G League), els Denver Nuggets i tornada al costat de Brown als Kings, a qui va ajudar a reflotar. Aquesta passada temporada ja va aconseguir una victòria contra els Raptors al conduir l’equip per l’expulsió de Brown. Pel camí va ser assistent de la selecció espanyola sub 19 i de la de Nigèria.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Tribunals Qui és Inés Guardiola, l'advocada que ha aconseguit l'absolució de Dani Alves
- Els Mossos volen que els forenses aclareixin si Tenneco causa càncer
- Reforma pendent El final del canvi d’hora apunta al 2026
- Set projectes multiplicaran la potència cultural de Barcelona
- El TSJC absol Alves d’agressió sexual a una jove al Sutton el 2022
- Ciclisme La Volta suspèn el final de l’etapa reina a Queralt i farà una etapa plana de 120 km amb final a Berga en el seu lloc
- ChatGPT La IA aposta per aquest barri de Barcelona per viure: "On tradició i modernitat es troben"
- Pla pilot El Govern concedirà beques de 500 euros al mes per estudiar Filologia Catalana i augmentar la xifra de professors
- Catalunya Media City Salvador Illa presenta el ‘hub’ audiovisual Catalunya Media City a les Tres Xemeneies
- Crisi transatlàntica ¿Per què el Vell Continent és tan important per als EUA? Desmuntant el mite de l’Europa parasitària de Trump