Una Vuelta femenina per a Demi Vollering

L’estrella neerlandesa acudeix a la segona edició de la ronda espanyola gairebé com l’única favorita. La carrera s’estrenarà avui a València i comptarà amb vuit etapes i tres arribades en alt.

Una Vuelta femenina per a Demi Vollering

SERGI LÓPEZ-EGEA

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

És igual el sexe, perquè quan només hi ha un candidat o candidata a la victòria tots els ulls estan pendents de la figura, sigui ara Demi Vollering, en la segona Vuelta de la història, o Tadej Pogacar, en una setmana, en el 107è Giro. Molt difícils se’ls han de posar les coses a tots dos perquè no acabin en una setmana o en tres com a guanyadors de les rondes espanyola i italiana.

Vollering, 27 anys, 1,72 d’estatura, és la millor corredora de l’actualitat; la guanyadora del Tour, l’escaladora que va conquerir l’estiu passat el Tourmalet i que va perdre la Vuelta per tot just nou segons davant l’única dona, ja retirada, que podia posar-la en perill, com era Annemiek van Vleuten, en un ciclisme femení normalment dominat per ciclistes neerlandeses.

Cap contrincant la pot seguir quan canvia el ritme i comença a pujar pujades com la que condueix al Fuerte de Rapitán de Jaca, on va guanyar Purito el 2012; muntanyes com Laguna Negra, a Sòria, arribada de divendres vinent; o Valdesquí, a la serra de Guadarrama, on acabarà diumenge la segona Vuelta femenina.

Tal és el poder de Vollering que diversos equips ja estan desitjosos de tenir-la a les seves files si finalment no renova contracte amb el SD Worx, el seu actual equip, a l’acabar el curs ciclista. I el més important, per primera vegada es manegen xifres que arriben al milió d’euros per contractar una corredora, en un ciclisme femení en auge, amb bona audiència televisiva, sobretot a França, amb la disputa del Tour, i amb carreres emergents, ara la ronda espanyola, i del 7 al 9 de juny, la primera edició de la Volta a Catalunya.

Coincidència amb el Giro

No obstant, encara queden moltes coses a polir, sobretot evitar, malgrat que el calendari en els dos sexes està carregadíssim, que les dones corrin alhora que algunes de les cites més importants del ciclisme masculí. Les dues etapes finals d’aquesta Vuelta coincidiran amb l’inici del Girp, la Volta ho farà amb la fase decisiva del Dauphiné i el Tour, desplaçat aquest any a l’agost per no topar amb els Jocs, acabarà durant el naixement de la ronda espanyola.

Ara, a la Vuelta, esperen a les dones ciclistes vuit etapes amb un total de 881 quilòmetres i set ports de muntanya, amb una mitjana 123,5 quilòmetres diaris. Hi haurà retransmissió en directe a través de Teledeporte, Eurosport, Gol Play, Canal Sud i Aragó TV. L’horari establert per a les arribades serà entre les 16.30 i les 17.15 hores excepte l’etapa final del 5 de maig, que acabarà a les 13.30.

Notícies relacionades

Es presenten tres equips espanyols; el Movistar, l’únic enrolat en la primera categoria femenina, l’Eneicat lleonès i el Laboral Kutxa basc, que competeix desgraciadament, sense la seva cap de files, Ane Santesteban, que pateix una afecció respiratòria. I sempre amb la presència estel·lar de la mallorquina Mavi García, que continua sent tremendament competitiva als 40 anys com a figura del Liv-Aiula.

El Movistar, sense Van Vleuten, arriba amb ciclistes com Sara Martín i Sheila Gutiérrez amb llibertat per atacar, igual com la catalana Mireia Benito a l’AG Insurance, versió femenina del Soudal de Remco Evenepoel i Mikel Landa. Tot comença avui amb una contrarellotge per equips de 16 quilòmetres a València.