HOMENATGE A LES CAMPIONES

El Barça celebra el títol de Lliga davant la insolència de Laporta i Rocha

Alexia Putellas demana encara més: «Anem a pels quatre títols, ho donarem tot»

El president del club blaugrana i el de la Federació Espanyola s’absenten de les celebracions a l’estadi Johan Cruyff. L’equip de Giráldez, abans de la festa, goleja l’Athletic Club (7-0).

El Barça celebra el títol de Lliga davant la insolència de Laporta i Rocha

LAIA BONALS

2
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Elles continuen guanyant. El Barça va alçar ahir el seu novè títol de Lliga, cinquè consecutiu, davant la seva afició al Johan Cruyff. El títol es va certificar en la jornada anterior contra el Granada i davant el seu públic va rebre el trofeu. Les grades eren gairebé plenes. Els seguidors que tota la temporada han estat recolzant les jugadores també hi han estat aquest dia de festa. Joan Laporta no. El president del Barça no va aparèixer pel feu culer. Tampoc hi va ser Pedro Rocha, que els haura d’haver entregat la copa, com a màxim responsable de la Federació. Al seu lloc hi havia Joan Soteras, president de la Federació Catalana i vicepresident de la RFEF. Una insolència més.

No obstant, les jugadores no van prestar atenció a la tribuna. Centrades en el que passaria sobre la gespa, van esperar que la copa presidís el terreny de joc. Mapi León va fer onejar la seva bandereta amb l’escut del Barça, la que porta pels estadis des de fa mesos i que ja és de la sort. Amb la bandera penjada dels pantalons, va avançar amb les seves companyes per saludar el trofeu de Lliga, que van rebre després d’un passamà amb Xavi Puig, directiu del Barça i responsable de l’equip, Beatriz Álvarez, presidenta de la Lliga F, i Joan Soteras. El van alçar al cel del Johan Cruyff una setmana abans de viatjar a Saragossa per intentar aixecar la Copa de la Reina, el tercer títol de la temporada, abans de fer cap a Bilbao per optar a la Champions.

Alexia va sortir amb la copa i va agafar el micro. "Tenim aquí la novena Lliga del club, la cinquena consecutiva. Es diu ràpid, però costa moltíssim. Una de les claus d’aquest equip és no donar mai res per fet. Això és el que ens està fent marcar aquest cicle tan guanyador, que seguirà per molts anys. Sabeu que queden dues finals. Anem a totes. Us esperem a Saragossa i a Bilbao. ¡Anem a buscar els quatre títols, ho donarem tot!", va afegir la capitana.

Alexia va cedir el micròfon a Jonatan Giráldez. "¡Bona nit a tots!", va cridar el tècnic. "M’agradaria donar les gràcies a totes les jugadores i als membres de l’staff per aquesta temporada. Soc una persona molt afortunada per poder treballar cada dia amb vosaltres. Afició, vull donar-vos les gràcies per tot el suport que ens esteu donant. ¡Qui vingui a Saragossa, que ens animi! ¡Qui vingui a Bilbao, que ens animi!", va convidar, exultant.

Notícies relacionades

I tot això va posar la cirereta a una jornada que va resoldre el Barça amb una nova golejada (7-0). Aquesta vegada davant l’Athletic. El primer gol va arribar des del punt de penal, convertit per Mariona Caldentey després d’una mà a l’àrea. La següent a veure porteria va ser Bruna Vilamala, amb un gran gol des de fora de l’àrea minuts abans que Vicky López, amb un xut creuat a mitja altura, superés Nanclares.

Esme Brugts va seguir amb la festa marcant el quart, i Vicky López va tornar a agafar la pilota per a una nova genialitat que va certificar la maneta. El Barça va continuar visitant la porteria de l’equip basc. Mariona va marcar el sisè en un xut amb música, i Ona Batlle va firmar el setè per coronar una altra jornada que quedarà per al record.