EL PARTIT DE MENDIZORROZA

El Girona es deixa dos punts en un final de bogeria a Vitòria

Un gol de l’Alabès en el minut 99 amarga l’equip de Míchel, que tenia encarrilat el triomf. El Barça se situarà segon si guanya dilluns a la Reial a Montjuïc.

RAÚL PANIAGUA

2

Sis dies després de deixar fora de combat el Barça per instal·lar-se en la segona plaça de la Lliga, el Girona va patir un revés a Vitòria (2-2). L’equip de Míchel ho tenia tot a favor per prolongar el seu bonic camí i refermar-se en aquesta posició que atorga el bitllet per a la Supercopa de l’Aràbia, però es va complicar en un final de bogeria. Un cop de cap de Guridi en el minut 99 després d’una jugada embolicada va amargar el bloc català, que avança ara dos punts al Barça. Els blaugranes se situaran segons si tomben la Reial Societat aquest dilluns a Montjuïc.

Molt atent a aquest partit estarà un Girona al que li queden encara tres partits per jugar. El Vila-real, dimarts vinent a Montilivi; el València, a Mestalla, i el Granada, en el tancament de la Lliga a casa, seran els últims esculls d’un equip exemplar que ja es va assegurar la seva presència en la Champions i ara persegueix la segona plaça. En una temporada de grans èxits, aquest divendres va tocar una bufetada. La davallada per l’empat a Mendizorroza és inevitable. L’equip català va tenir el triomf a la butxaca.

Conscient de l’acumulació de partits en els pròxims dies, Míchel va dosificar David López i Aleix García, suplents ahir, igual que Yan Couto, que tampoc va estar en l’onze contra el Barça. Arnau i Portu, l’heroi de l’última victòria, es van colar en la formació inicial d’un Girona que va començar el xoc malament.

Eric Garcia i Yangel Herrera

Tot just s’havien depassat els tres minuts quan un córner llançat per Tsygankov el va cabotejar Eric Garcia a les malles. Lluny d’enfonsar-se pel cop, l’Alabès va reaccionar de meravella i va recuperar les taules gràcies a Guridi, que va aprofitar la lentitud en el replegament d’Iván Martín i va empatar el xoc després d’una passada de Giuliano Simeone.

El conjunt basc no va reduir la intensitat i Gazzaniga va engegantir per evitar mals majors en un parell d’aproximacions d’un Alabès sense complexos. En ple intercanvi de cops, va aparèixer també el mag Savinho, que va topar amb Owono en un cos a cos perfectament desbaratat pel porter de Guinea Equatorial. Més fortuna va tenir Yangel Herrera, que va posar per davant els catalans just abans del descans amb un preciós xut per l’escaire.

El Girona va arribar al descans de la millor manera possible i va tornar a la gespa amb el mateix ímpetu. El bloc blanc-i-vermell va ser un cicló en un començament de segona part en el qual va merèixer el tercer. Dovbyk i Savinho, aquest amb una rematada amb l’exterior per emmarcar, es van quedar molt a prop del gol. La creu la va posar Miguel Gutiérrez, que va haver de retirar-se abans de temps després de rebre un fort cop a la cuixa.

El partit va arribar al tram final sense res confirmat i l’Alabès es va llançar a buscar l’empat en un desenllaç amb més nervis i tensió que futbol. La quarta victòria consecutiva semblava a la butxaca, però el quadre local no es va rendir i va acabar frustrant els catalans. "Fa ràbia perquè ha sigut en l’última jugada. Hem merescut més, però això no val per a res", va resumir Míchel.