El Baxi Manresa deixa el Baskonia fora del ‘play-off’

Els vitorians es queden fora de les eliminatòries per primera vegada. El Barça assegura el tercer lloc a Bilbao i s’enfrontarà al Lenovo Tenerife a quarts.

El Baxi Manresa deixa el Baskonia fora del ‘play-off’

El Baxi Manresa deixa el Baskonia fora del ‘play-off’

2
Es llegeix en minuts
José Carlos Sorribes
José Carlos Sorribes

Periodista

ver +

Només quedava una plaça per decidir en el play-off de la Lliga ACB, la que es disputaven el Baxi Manresa i el Baskonia en la lluita pel vuitè lloc. El desenllaç va produir ahir un fet històric: per primera vegada l’equip de Vitòria no estarà en les eliminatòries pel títol. Els deixebles de Dusko Ivanovic necessitaven guanyar el Reial Madrid al WiZink Center i van lluitar sense defallir per aconseguir-ho, però van acabar cedint per 106-100. Aquest resultat va fer que la derrota de l’equip de Pedro Martínez (84-80) a Tenerife no tingués conseqüències i se certifiqués així la gran temporada del Baxi.

Els manresans, amb un dels pressupostos més baixos de la Lliga Endesa, s’enfrontaran a l’Unicaja en els quarts de final que començaran aquesta setmana. El Barça es va assegurar la tercera plaça de la primera fase, al darrere de l’Unicaja i el Reial Madrid, amb una victòria a Bilbao (68-72), i s’enfrontarà al Lenovo Tenerife en la sèrie de quarts al millor de tres partits.

Da Silva, destacat

L’equip de Grimau va trencar la dinàmica tan nefasta de l’última setmana, que el va deixar fora de la final four de Berlín al caure al Palau en el desempat davant l’Olympiacos, amb una victòria molt treballada, sense un joc brillant, davant un rival que no s’hi jugava res, el Surne Bilbao de Jaume Ponsarnau. El partit va tenir com a protagonista un secundari blaugrana com Oscar da Silva, amb 20 punts i 6 rebots que van impulsar el Barça després del descans, quan va començar a desfer un pols molt igualat. Jabari Parker (12) i Rokas Jokubaitis (10 i 4 assistències) van secundar l’ala pivot a Miribilla.

Notícies relacionades

Els blaugranes començaran l’eliminatòria a casa, mentre que els manresans ho faran a Màlaga davant el puixant Unicaja, que amb la victòria al Palau de l’anterior jornada es va assegurar pràcticament el lideratge i l’avantatge de camp en totes les eliminatòries. L’equip d’Ibon Navarro va atropellar (93-69) ahir el Zunder Palència en l’última jornada de la lliga regular. Els de Palència ja havien perdut la categoria abans del seu partit al Martín Carpena. A la LEB Or també va descendir el Monbus Obradoiro, a qui no va servir de res la seva victòria contra el Joventut (97-71), perquè el Covirán Granada va guanyar el Gran Canària (74-67) i va segellar així la permanència.

La Penya i el Bàsquet Girona van acomiadar la seva pobra temporada amb una derrota cada un. Si els badalonins es van veure superats a partir del segon quart de forma rotunda per l’Obradoiro, l’equip que presideix Marc Gasol va caure a casa davant el Casademont Saragossa (79-89). El Joventut va acomiadar així un curs molt discret que planteja molts interrogants de futur i la sensació que els problemes de l’equip van més enllà del relleu a la banqueta que es va produir amb la destitució de Carles Duran i l’arribada de Dani Miret. El Girona, mentrestant, aspirava amb una victòria a jugar la prèvia de la Basketball Champions League, la tercera competició continental. No n’hi va haver prou amb els 27 punts i 7 triples de l’escorta Gabe York.