Cop d’ampolla i una incògnita: "Necessito un escàner"

Cop d’ampolla i una incògnita: "Necessito un escàner"

EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Alejandro Tabilo, tennista xilè de 26 anys que intenta créixer des del lloc 32 del rànquing de l’ATP, va viure ahir un dels millors dies de la seva vida. En un partit impecable, utilitzant sovint el revés, va fer capitular Novak Djokovic, frustrat en el Masters 1.000 de Roma i incapaç d’arribar als vuitens de final al Foro Italico. La seva caiguda es va produir l’endemà que Rafa Nadal també hagués d’abandonar el torneig per la porta del darrere. Però, sobretot, després de rebre l’impacte d’una ampolla accidentalment per part d’un aficionat –se li va obrir la motxilla i l’ampolla va caure al cap del tennista serbi–. Va insinuar que aquest incident podria haver afectar en la derrota i que haurà de passar un escàner abans de participar en el Roland Garros.

Djokovic, número u del món, va perdre contra Tabilo amb inusitada claredat (6-2 i 6-3) en només 1 hora i 7 minuts de joc. Es va tancar així el breu període del serbi a Roma, que va començar amb un triomf contra l’excèntric Corentin Moutet i que va continuar amb el cop d’ampolla involuntari per part d’un aficionat que buscava un autògraf.

El serbi, campió sis vegades a Roma i amb un últim títol el 2022, es va veure incapaç de respondre en cap moment a Tabilo, que li va trencar fins a quatre vegades el servei i que tampoc va permetre ni un sol punt de ruptura.

"No vaig ser capaç de trobar bones sensacions. Estava completament fora", es va justificar Djokovic després davant els mitjans. I, malgrat fer-ho amb la boca petita, no va deixar de donar voltes a l’incident de l’ampolla: "He sigut [des de l’accident] un jugador completament diferent del que era fa dues nits. Podria ser que afectés. No ho sé. M’he de fer revisions mèdiques i veure què està passant. No m’he fet cap escàner ni prova. Ara mateix, crec que ho hauria de fer. Així que... Ho faré i ja ho veurem".

Notícies relacionades

I va afegir, referint-se a les dificultats contra Tabilo, contra qui no va poder oposar resistència: "Em vaig sentir com si un altre jugador s’hagués posat les meves sabatilles. Sense ritme, sense tempo, sense equilibri en absolut en qualsevol cop. Això em preocupa".

Djokovic, que abans d’enfrontar-se a Tabilo havia fet broma amb la situació sortint a la pista amb un casc al cap, va mirar d’explicar les conseqüències immediates fr l’accident: "Vaig passar mitja hora o una hora de nàusees, mareig, sang, un munt de coses diferents. Vaig poder dormir bé, però tenia mal de cap. L’endemà [per dissabte] em trobava bastant bé. O això pensava, tot i que podria ser que no fos així. Va ser [un accident] inesperat. Vaig sentir un cop molt fort al cap. Em va impactar molt".