LES REACCIONS

Xavi: "Entenc el malestar de Lewandowski"

El Barça no compta amb Vitor Roque, que va tornar a ser suplent, per a la nova temporada 

Amb 1-0 al marcador, el tècnic va treure el polonès, que va marxar amb mala cara. «A mi tampoc m’agradava que em canviessin», va al·legar.

Xavi: "Entenc el malestar de  Lewandowski"

marcOs lópez

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Xavi estava inquiet. Inquiet perquè el Barça no estava gens fi. I més preocupat encara a la primera mitja hora; no estava lúcid. Ni en el joc ni en la rematada deixant un tebi cop de cap de Lewandowski des de la frontal de l’àrea basca atrapat amb tota la comoditat de món per Ter Stegen. Però va arribar l’1-0, obra de la creativitat del polonès, transformat en un nou mòbil capaç d’impulsar un contraatac de manual. Va crear Lewy el gol, tot i que va necessitar, això sí, l’assistència prèvia de Gündogan perquè l’esquerra delicada i precisa de Lamine Yamal anotés l’1-0.

Després van aparèixer els xuts de Raphinha i el canvi, un més, de Xavi. Va treure el davanter polonès, que va fer cara d’estranyat. Va mastegar la seva decepció i quan el públic va corejar el seu nom va tornar aquest carinyo cap a la grada amb aplaudiments. El tècnic l’esperava a la banda, conscient d’aquesta decisió –és el tercer partit dels quatre últims en què és substituït– per minimitzar el seu enuig. Lewandowski va tenir una salutació freda amb el seu entrenador mentre s’asseia a la banqueta. "Entenc el malestar de Lewandowski, necessitàvem energia", va argumentar l’entrenador blaugrana per avalar aquesta decisió afegint: "Necessitàvem pressionar alt. Tenim Ferman i Fermín, pressionàvem per dins, necessitàvem una mica més d’energia. I pels partits que venen".

Cabreig de Joao Félix

Tenia el polonès la mirada perduda perquè no entenia el seu entrenador, pensant, sens dubte, en el que havia fet abans firmant quatre gols: tres al València i un al Girona, de penal. De res li van servir aquestes bones dades a Lewy perquè el tècnic el va tornar a canviar. Va marxar enfadat el polonès, com va reconèixer Xavi.

Igual d’enfadat, fins i tot més, es va quedar Joao Félix, a qui el tècnic el va tenir escalfant durant molts minuts a la banda de Montjuïc. Tant que va pensar el jugador cedit per l’Atlètic que tindria el seu moment. Però es va equivocar el portuguès perquè el tècnic va escollir Oriol Romeu per sortir a la gespa, ja amb el 2-0 al marcador després que Raphinha anotés de penal. Una acció que li hauria pogut servir, per exemple, a Lewandowski per anotar el seu 18è gol i lluitar pel Pitxitxi, que dominen Dovbyk (20) i Sörloth (19).

Notícies relacionades

S’ho va haver de mirar des de la banqueta dels acusats, al costat de Vitor Roque, el davanter que va arribar a l’hivern per les presses del Barça (en va pagar 30 milions d’euros + 31 en variables), a qui ara el club busca destí a l’estiu: una cessió, tot i que el brasiler és més partidari d’una venda. Ahir ni tan sols es va treure el xandall de suplent. Ni va sortir a escalfar. "¿Vitor Roque? El debat sobre el que farem o quins jugadors han de sortir ha de ser intern. No n’hem de fer un debat públic", va argumentar Deco, dolgut perquè surtin filtracions sobre la planificació esportiva que dificulten la seva feina.

"El futur s’ha de fer a casa i no a la premsa o als diaris. No sé d’on surten aquestes coses", es va preguntar Deco evitant ser concret sobre Vitor Roque, sense voler donar més explicacions, cosa que sí que va fer Xavi per mitigar l’enuig de Lewandowski.