Xavi aventura més dificultats per la situació econòmica

El tècnic compleix avui en l’Almeria-Barça el seu partit número 100 de Lliga. Demana reforços per millorar l’equip però assumeix que la falta de diners ho impedirà.

Xavi aventura més dificultats per la situació econòmica

JOAN doMÈNECH

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Recuperada la satisfacció de tornar al segon lloc de la Lliga, que haurà de mantenir en els pròxims tres partits fins al final del torneig, el focus de preocupació del cos tècnic del Barça es dirigeix ara a la temporada vinent i les possibilitats que tingui el club de poder millorar la plantilla amb fitxatges. Xavi Hernández està preocupat per les dificultats econòmiques que impediran reforçar la plantilla com desitjaria.

La prioritat, però, rau en la visita a l’Almeria. El conjunt andalús ja està descendit i aplana la pretensió del Barça per aconseguir el segon lloc per l’honor de quedar en la posició més elevada, assegurar l’ingrés per participar en la Supercopa del mes de gener i poder aspirar a un quart títol.

El panorama s’ha aclarit per les dues ensopegades del Girona amb l’empat al camp de l’Alabès i la derrota a Montilivi contra el Vila-real. El Barça va avançar els blanc-i-vermells amb el triomf contra la Reial Societat i ara pot ampliar la diferència a quatre punts si venç a Almeria. "No serà senzill ni fàcil derrotar l’Almeria", vaticinava Xavi, posant en valor que els futbolistes andalusos, una vegada consumat el descens, se sentiran "més alliberats" i podran expressar la seva millor versió.

Jugar millor, competir pitjor

Dirigirà el tècnic el seu partit número cent. Va valorar, en general, que en aquesta campanya s’ha jugat millor que en l’anterior, i s’ha competit pitjor, ja que es van perdre aviat les opcions de revalidar el títol. Li amarga el record dels quatre partits perduts contra el Madrid i contra el Girona, però va ressaltar el 0-4 al Bernabéu de la passada campanya i la victòria en el derbi contra l’Espanyol, a més d’haver vençut sempre l’Atlètic.

Xavi farà rotacions a Almeria, el segon compromís dels tres que hi haurà en set dies. Faltarà el sancionat Ilkay Gündogan. Ronald Araujo encara té molèsties. No és clar que el moviment de peces promogui la titularitat de Vitor Roque, suplent habitual.

El tècnic va defensar el discutit fitxatge per l’alt dispendi que va suposar (30 milions més 31 en variables) i el nul ús de la inversió. Va recordar que es va planificar que arribés el pròxim estiu, no l’hivern passat, i que es va avançar la seva incorporació per les lesions de Gavi i Balde perquè "visqués, conegués i competís amb els seus nous companys" per tal d’accelerar la seva integració i la seva adaptació al futbol europeu.

"Com a entrenador entenc que hi ha futbolistes que són en un millor moment i per això juga menys. Això ha passat sempre, tota la vida", va dir l’entrenador blaugrana, que va mostrar un perfil afligit després de rebre males notícies.

Canviar per millorar

Notícies relacionades

"El culer ha d’entendre que la situació econòmica és difícil", va avisar Xavi, que veu com les expectatives pels fitxatges que desitja acabaran perdent-se durant l’estiu. "L’objectiu és canviar coses, incorporar gent, millorar, perquè, si no, ens quedarem igual", reflexionava el tècnic, brindant una fàcil lectura sobre el que significa quedar-se igual: sense títols i aspirar a la segona plaça a la Lliga.

"La difícil situació econòmica marcarà la planificació esportiva", va repetir, recordant que el club no parteix en igualtat de condicions amb els rivals. "Això no té res a veure amb fa 25 anys, quan un entrenador deia ‘vull aquest, aquell, aquell altre’...