Nadal viatja dilluns a París amb tot l’equip i família per preparar el Roland Garros

L’ex número 1 no juga un torneig amb partits a cinc sets des del 2022, la seva última victòria en el torneig.

Nadal saca durante su último partido en Roma.

Nadal saca durante su último partido en Roma.

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Les maletes per a París ja estan preparades. Rafael Nadal té previst viatjar-hi dilluns, disposat a jugar el torneig de Roland Garros. El 14 vegades campió del Grand Slam francès s‘hi desplaçarà amb tot el seu equip i família directa, com ja ha fet en els últims tornejos que ha jugat a Barcelona, a Madrid i a Roma.

Tot i que oficialment encara no hi ha anunciat la seva participació, Nadal se sent mínimament preparat per competir a la Phllippe Chatrier de nou, conscient també que les seves possibilitats de tornar a mossegar la Copa dels Mosqueters el 9 de juny són un somni que difícilment es podrà fer realitat. L’ex número 1 (ara 207è mundial) només ha disputat nou partits aquesta temporada a l’haver-se vist obligat a operar-se del maluc el juny passat.

Nadal té intenció de començar a entrenar dimarts a Roland Garros i jugar sets amb possibles rivals en el torneig, com ha fet en els últims en què ha participat. «Li falta encara una mica de ritme», va assegurar Carlos Moyà en unes declaracions a IB3 dimecres. L’entrenador de Nadal es mostrava optimista sobre la presència del seu amic a Roland Garros. El gran dubte és saber «si serà capaç d’aguantar partits de cinc sets amb un dia de descans pel mig», deia, conscient que ha arribat el moment de la veritat, que ja no queden tornejos per afrontar el gran repte.

Sis partits en terra

Nadal no juga un torneig amb partits a cinc sets des que va guanyar el seu últim Roland Garros el 2022, quan va guanyar la final al noruec Casper Ruud. En aquest llarg parèntesi el tennista balear només ha disputat sis partits en terra, amb derrotes a Barcelona contra Alex de Miñaur (segona ronda), a Madrid contra Jiri Lehecka (vuitens) i a Roma contra Hubert Hurkacz (segona ronda).

«No em veig entrant a la pista sabent que no tinc cap opció. Però si hi ha un 0,01% d’opcions, les vull explorar, ho intentaré», va dir Nadal abans de jugar a Roma en una entrevista a la televisió pública francesa France 2 sobre la seva participació al Roland Garros.

Notícies relacionades

Les sensacions de Nadal per afrontar el Grand Slam parisenc l’animen a donar-se una oportunitat en un torneig molt obert en aquesta edició pels problemes de rivals directes que opten al títol, com l’actual campió, Novak Djokovic, que encara no ha guanyat un títol aquesta temporada; la lesió a l’avantbraç de Carlos Alcaraz, que té previst arribar a París dimecres, un dia abans del sorteig del quadre; els dubtes de Jannik Sinner, el gran dominador de la temporada fins que una lesió al maluc el va obligar a retirar-se de Madrid i no jugar a Roma, el torneig del seu país.

El sorteig del quadre pot ser més decisiu que mai per a un Nadal que des del 2005, any en què va guanyar per primera vegada, sempre ha sigut cap de sèrie. En aquesta ocasió li podria tocar en la primera jornada qualsevol dels 32 primers favorits i creuar-se fins i tot amb qualsevol dels quatre primers caps de sèrie. Un dur i complicat camí per afrontar el repte, partit a partit i punt a punt, com és la filosofia de Nadal.