LA CONTRACRÒNICA

Massa Pilotes d’Or per a l’equip de Lió

«Hem canviat molt», exposa Aitana sobre l’evolució d’aquest Barça gràcies a la generació que representen ella i Alexia.

Massa Pilotes d’Or per  a l’equip de Lió
2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’ambició i la venjança sempre tenen gana, diu un proverbi danès. Està contrastat que a Aitana Bonmatí li sobra l’ambició, però es desconeix si aquest desig de venjança planava pel seu cap en el retrobament amb el Lió. El que sí que sap la futbolista del Barça és que les dues finals perdudes contra les franceses no tornarien mai i que una tercera ja seria massa.

La fam d’Aitana es fonamenta en les adversitats que van forjar el seu ascens, perquè els títols que atresora han satisfet, de sobres, les expectatives que tenia quan era petita. No menysprea ni una engruna, la futbolista blaugrana, que va de la mà amb les seves companyes per devorar tots els banquets als quals acudeixen, cap de tan deliciós com una Champions League. Aitana va tornar a ser la MVP, com en l’anterior final.

Una d’elles és Alexia Putellas Segura. Pertanyen totes dues a la mateixa generació de futbolistes, tot i que els separen quatre anys (26 i 30), que van créixer en la foscor de la nit, en els intempestius horaris, en el terreny dels camps pedregosos. Totes dues són les successives guanyadores de la Pilota d’Or, el The Best, les millors jugadores d’Europa de la UEFA. Massa poder al davant, totes dues juntes, perquè l’Olympique de Lió les pogués derrotar tres anys després de la primera vegada que les van veure.

"Hem canviat molt", va analitzar Aitana, amb la seva característica afonia, però més accentuada, de tant que va cridar el primer gol. I el segon, mentre perseguia una Alexia descontrolada, sense samarreta, mig despullada, cridant davant la grada la mica de glòria que li oferia el destí en la trista temporada per la lesió de genoll que la va conduir a haver de ser suplent.

Fam inesgotable

No els ha tret la fam la col·lecció de títols que recullen en aquesta època d’opulència. Els quatre d’aquesta temporada perfecta, el títol remuntat al Wolfsburg en la segona meitat l’any passat, una lliçó apresa que les va reforçar per encarar-se contra el Lió, que sempre les havia guanyat.

Notícies relacionades

"M’estimo molt aquest club", cridava Aitana, repetint la frase que va pronunciar Alexia dimarts al sortir del despatx de Joan Laporta després d’haver firmat la renovació del seu contracte. La capitana i el president es van retrobar sobre la gespa de Bilbao, plorosos, celebrant la tercera Champions en una festa que últimament només organitzen Aitana, Alexia i les altres.

"Continuem fent història i tenim ganes de més", deia la insaciable Aitana abans que Alexia corroborés la cobdícia que guia l’equip. "Van passant setmanes, partits, complim objectius i hem acabat amb els quatre: la temporada perfecta", resumia Alexia, la capitana, després d’agrair el suport permanent de l’afició: "Als que venen al Johan, als que han vingut a Bilbao, als que no... Ells donen sentit a tot això".