Leclerc guanya a casa i acaba amb la seva maledicció a Mònaco

El monegasc s’imposa després de cinc participacions sense trepitjar el podi. Ferrari culmina un gran cap de setmana amb Sainz en tercer lloc, mentre que Verstappen acaba sisè.

Leclerc guanya a casa i acaba amb la seva maledicció a Mònaco
3
Es llegeix en minuts
LAURA LÓPEZ ALBIAC

Charles Leclerc va trencar per fi el seu malefici al Gran Premi de Mònaco i va sumar la primera victòria al Principat. L’únic pilot monegasc de la graella, que a les seves cinc participacions prèvies mai havia pujat al podi a casa, va completar el cap de setmana perfecte, dominant els lliures, anotant-se la pole per frenar la ratxa de set que atresorava Max Verstappen, i un triomf que li ratifica a la segona plaça.

Mònaco va oferir poc espectacle a la pista. Es preveia una carrera en processó, com va passar. Leclerc, autor de la pole, va ser la locomotora d’un insofrible tren que va arribar al final del trajecte sense sorpreses. El monegasc, que va recollir el trofeu d’un emocionat Príncep Albert, va pujar al podi acompanyat per Oscar Piastri (McLaren) i el seu company Carlos Sainz, que va posar la guinda a un gran cap de setmana de Ferrari, en contrast amb el desastre de Red Bull.

Verstappen, sisè a la graella després dels seus errors a la classificació, es va resignar a rodar intercalat entre Russell i Hamilton. Ni tan sols l’estranya estratègia de parades de Mercedes, que va deixar Russell a la pista amb els seus pneumàtics mitjans a les lones després de més de 70 voltes, va concedir cap oportunitat a Max. El campionat suma quatre vencedors diferents a les vuit carreres.

Sortida caòtica

La sortida va ser caòtica i va donar peu a una bandera vermella que va fulminar qualsevol emoció en l’estratègia, ja que molts ho van aprofitar per anticipar la seva única parada. Sainz, que va arrencar tercer, va reaccionar millor que Piastri quan es van apagar els semàfors. Es va situar en paral·lel amb l’australià per l’interior de la corba 1, però va traccionar malament i es van tocar. Punxada de Carlos i danys al terra del McLaren pintat de groc en homenatge a Senna.

Abans que es completés el primer sector de la primera volta al circuit va haver-hi un accident múltiple entre Checho Pérez i els dos Haas de Magnussen i Hülkenberg, que van començar des del fons de la graella després de ser desqualificats dissabte. El danès va tocar la roda posterior del Red Bull i el mexicà, que havia tallat la seva trajectòria, va rebotar contra la barrera de seguretat i va destrossar el seu cotxe. Els tres van quedar fora de carrera, tot i que il·lesos, després de l’esgarrifós incident.

Paral·lelament, Esteban Ocon hi va tornar i va llançar un agressiu atac al seu company Gasly a l’entrada del túnel. La batalla campal a Alpine es va saldar amb un enuig monumental de Pierre i l’eliminació d’Esteban.

Notícies relacionades

La carrera va trigar 40 minuts a rellançar-se. Leclerc va tornar a defensar bé la pole i Piastri i Sainz, que van mantenir les seves posicions després de reparar els cotxes, s’ho van prendre amb més calma. Aston Martin, amb Stroll onzè, va intentar sorprendre Gasly avançant el pit stop del canadenc per entrar als punts, però el company d’Alonso va arruïnar els plans de l’equip després de xocar amb el mur. Per a Fernando, a 18,7 segons de l’Alpine i amb els mateixos pneumàtics, va ser impossible acostar-se al francès.

Condemnat per endavant després de la crono de dissabte (16è) i 11è al final, Alonso es va acomiadar amb un inquietant missatge per al seu equip: "Hi ha dies millors i dies pitjors i hem de mantenir-nos units, però aquests dos caps de setmana a Imola i Mònaco han sigut un toc d’atenció gran, del que hem d’aprendre", va advertir.