FUTBOL

Fermín i Pedri entren en la primera llista per a l’Eurocopa

Luis de la Fuente haurà de fer tres descarts per a la convocatòria de 26 jugadors, que haurà de donar abans del 7 de juliol. «De Pedri veig cada dia quin gran futbolista és», afirma el seleccionador.

Fermín i Pedri entren en la primera llista per a l’Eurocopa
2
Es llegeix en minuts

Fermín, Pedri i Ayoze són les grans novetats de la llista de 29 convocats de Luis de la Fuente per a l’Eurocopa 2024. El seleccionador espanyol va anunciar ahir una primera relació de la qual hauran de caure tres futbolistes, ja que només 26 poden anar a Alemanya. Entre les absències destaquen les de Marco Asensio i Oihan Sancet. Isco Alarcón, José Luis Gayà, Gavi i David García també es perden el torneig per lesió.

De la Fuente, que en anteriors intervencions havia afirmat que tenia clar els 26 noms –la relació definitiva que haurà de donar abans del 7 de juliol– va haver de justificar la nòmina ampliada. "La llista de 29 és per protegir-nos davant qualsevol contratemps que es pugui produir a la final de la Champions –Nacho i Joselu que juguen amb el Reial Madrid-, a més de Laporte, a la final de la Copa Aràbia", va assegurar.

Un altre dels noms de la prellista és Pedri, que malgrat les lesions i el seu rendiment és un dels jugadors que el de La Rioja va dir que sempre esperaria. "De Pedri veig cada dia el gran futbolista que és. Arriba un moment que el talent de Pedri apareixerà. Està agafant un ritme que l’acosta al que és. També cal jugar amb això", va defensar el seleccionador.

Aprofitar les variants

De la Fuente s’aferra als terminis i a la confiança personal. "Tenim la possibilitat d’aprofitar totes aquestes variants dels jugadors. Pedri ens dona moltes alternatives. Tot, si està entre els 26 elegits. Cal fer descarts. El dia 7 se’ls ho comunicarà. Però la concentració no acabarà fins al partit a Mallorca".

A la pregunta de si Pedri i Fermín podrien disputar-se un lloc, De la Fuente va elevar el to. "Els dubtes potser els tens tu; jo ho tinc clar. Per a això entrenarem, amb les sensacions sortiré de dubtes. Tots deuen pensar que estan en aquests 26, ja ho revelarem", va sentenciar.

Per qui no esperarà la selecció és per Marco Asensio, el jugador del PSG, una absència destacada que De la Fuente va evitar comentar De la Fuente: "Admiro Asensio, però ens centrarem en els que estan aquí i valorar-los". En relació amb la presència d’Ayoze, el davanter del Betis, va comentar: "Creiem que és el moment de donar-li l’oportunitat. És molt bon futbolista i entrarà bé. És el seu moment i estic segur que l’aprofitarà".

Concentració a Las Rozas

Sobre el favoritisme d’Espanya a Alemanya, De la Fuente va defensar que la selecció està "en disposició de lluitar per una cosa molt important. Al cap de tothom hi ha les seleccions que disputaran fins al final aquesta Eurocopa. Intentarem lluitar per estar fins al final". Per a això serà clau un lideratge compartit, "perquè el líder no s’imposa, atrau".

Notícies relacionades

La selecció, a excepció dels jugadors del Reial Madrid, es concentrarà el cap de setmana a Las Rozas i afrontarà dos partits amistosos abans de desplaçar-se a Alemanya: el dimecres 5 davant Andorra a Badajoz i el dissabte 8 contra Irlanda del Nord.

El diumenge 9, l’expedició definitiva posarà rumb a la Selva Negra, on Espanya fixarà el quarter general. Allà prepararà el debut contra Croàcia (dia 15 a Berlín) i els partits contra Itàlia (dia 20 a Gelsenkirchen) i Albània (dia 24, a Düsseldorf). La selecció avançarà a vuitens de final si acaba entre les dues primeres del seu grup o si és un dels quatre millors tercers, d’un total de sis.