FUTBOL

La justícia espanyola, a favor de la Superlliga i contra la UEFA i la FIFA

El jutjat Mercantil número 17 de Madrid estima parcialment la demanda i valora que els organismes han estat impedint la lliure competència.

La justícia espanyola, a favor de la Superlliga i contra la UEFA i la FIFA

EPE

1
Es llegeix en minuts
Sergio R. Viñas

El jutjat Mercantil número 17 de Madrid ha estimat parcialment la demanda presentada per la Superlliga contra la UEFA i la FIFA i ha declarat que els dos organismes han abusat de la seva posició de domini. Segons el jutge, estan impedint la lliure competència al mercat a l’atribuir-se la facultat discrecional de prohibir la participació en competicions alternatives i imposar restriccions injustificades i desproporcionades, segons va informar ahir el Tribunal Superior de Justícia de Madrid.

La decisió va en lògica consonància amb el dictamente del Tribunal de Justícia de la UE, que al desembre ja va determinar que la UEFA i la FIFA havien abusat de la seva posició dominant i que no podien sancionar els que creessin una competició alternativa sense un marc normatiu.

Notícies relacionades

També es demana en la sentència a UEFA i FIFA que "cessin en les conductes anticompetitives sancionades i se’ls prohibeixi la reiteració futura, a més de condemnar-les a anul·lar immediatament tots els efectes de les actuacions anticompetitives que s’hagin produït abans o durant la durada d’aquest procediment, que va començar el 18 d’abril del 2021 quan es va anunciar la posada en marxa de la Superlliga".

La resolució no és ferma i admet recurs d’apel·lació a la Secció 32 de l’Audiència Provincial de Madrid.

Temes:

UEFA FIFA