Llimona & vinagre

El caríssim poema que encara escriuen junts

Corinna Schumacher, dona de l’excampió alemany de fórmula 1  expilot de ferrari

El caríssim  poema que encara escriuen junts

per josep m. fonalleras

4
Es llegeix en minuts
Josep Maria Fonalleras
Josep Maria Fonalleras

Escriptor

ver +

La vida és plena de lligams estranys i de trobades casuals. A finals dels anys 80 del segle XX, quan Corinna encara es deia Betsch, va conèixer un pilot de la Fórmula 3000 alemanya, una avantsala de la Fórmula 1, un banc de proves. Es deia Heinz-Harald Frentzen Lladosa, de mare espanyola, i competia amb un altre pilot alemany que es deia Michael Schumacher. La Federació va decidir que el guanyador d’una carrera seria l’escollit per ascendir a la màxima categoria del motor. La va guanyar Schumacher, però resulta que cap dels dos va fer el salt, no pas aquell any, el 1989. Schumi va haver d’esperar fins al 1991 i Frentzen no va pilotar a la Fórmula 1 fins al 1994.

Mentrestant, Corinna, que era la nòvia de Frentzen, es va fixar en Schumacher. És el que tenen els boxes i els circuits, que passes molt temps amb els col·legues i les seves parelles. El 1991, Corinna va trencar amb Heinz-Harald i va començar a sortir amb Michael. Es van casar el 1995 en una cerimònia en què ell vestia de tirolès de gala i ella anava amb un paraula d’honor d’organdí. A la participació de la boda van escriure: "Per separat, només som paraules; junts som un poema". Tot eren flors i violes.

El 1994, l’any que debutava Frentzen, Schumacher havia guanyat el seu primer Mundial, després de ser testimoni de primera fila del cap de setmana més tràgic de la història dels monoplaces. Al Gran Premi de San Marino, a Imola: l’incendi d’un camió, amb dos morts; un accident paorós de Rubens Barrichello; la mort, el dissabte, d’un altre pilot, Roland Ratzenberger, i, el diumenge, el mortal sinistre del mític Ayrton Senna. Schumacher en parlava així, com si fos una premonició del seu drama: "Pel que sé, hi ha diferents tipus de comes: a vegades, és només un ensurt; a vegades, és molt pitjor del que penses i no vols creure que ha passat alguna cosa realment tràgica. No volia creure que fos mort, imaginava que potser es perdria una o dues carreres, però que tornaria". Senna no va tornar.

Després, Schumacher, sobretot entre el 2000 i el 2004 (cinc campionats del món seguits) va esdevenir el kàiser, imbatible, majestuós.

Tornem a Corinna, però, ja revestida amb el cognom del pilot. Al llarg de la trajectòria de Schumacher almenys podem comptar una dotzena d’accidents, més o menys greus, des de sortides de pista i voltes de campana al Gran Premi de la Gran Bretanya del 1999, amb fractura de tíbia i peroné. Corinna sempre hi era, "com el meu àngel de la guarda". Genet experta i professional, de la branca de la doma a l’estil western, va convertir la passió pels cavalls en un negoci lucratiu, amb ranxos d’elit (els CS Ranch) a Texas i a Suïssa. I va exercir, també, de dona de l’ídol i d’administradora de la creixent fortuna de la parella. Les "paraules soltes" del casament es va convertir en un "poema" que va generar molts dòlars. Es calcula que el patrimoni de la família (inversions, dividends, cases, un jet privat, mansions, joies, cotxes, més cases...) és a l’entorn dels 500 milions.

Una roca a la neu

Notícies relacionades

Tot va canviar, però, el 29 de desembre del 2013, a les 11.07. Schumacher esquiava a Méribel, als Alps francesos, i va xocar amb el cap contra una roca amagada sota la neu. Va ser operat d’urgència, va estar més de sis mesos en coma i, des d’aleshores, pràcticament no en sabem res més. Com explica Emilio Pérez de Rozas, bona part de la culpa de la magnitud de l’accident es deu al fet que el pilot duia, al casc, una càmera GoPro que li va malmetre el cervell. "Em va trucar poc abans i em va dir que la neu no era prou bona i que el millor que podíem fer era anar a Dubai a fer paracaigudisme", va confessar Corinna.

Des del 2013, Corinna ha estat al costat d’un Schumacher que, segons els rumors, es mig comunica amb els ulls. No se sap res del cert, la majoria de notícies són mentides pietoses o brames malèvoles. Només sabem, amb una certa seguretat, que el tractament que rep Schumacher val uns 600.000 dòlars al mes. Per això han hagut de vendre cabanes de luxe, un Rolls Royce, un Ferrari i un Falcon 2000EX, entre altres pertinences. Ara, fa poc, vuit rellotges subhastats a Christie’s. Per un Patek Philippe exclusiu (només n’hi ha 58 a tot el món) han tret 2.711.500 dòlars. Això vol dir que Corinna en té per a quatre o cinc mesos més de tractament. Parla poc i és una guardiana estricta de la intimitat, però quan ho fa acaba aquell poema fet a mitges: "Tots el trobem a faltar, però en Michael és aquí, d’una manera diferent, però és aquí".