Greu falta d’etiqueta

Roland Garros contra els ‘hooligans’

Roland Garros contra els ‘hooligans’

JAUME PUJOL-GALCERAN

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

"Ni hooligans, ni alcohol". Roland Garros no està disposat a admetre el mal comportament del públic a les grades de les seves pistes. Amélie Mauresmo, directora del torneig, va ser contundent ahir després de les queixes públiques d’Iga Swiatek i David Goffin pel comportament dels aficionats.

Els membres de seguretat i els àrbitres ja han sigut advertits perquè actuïn en aquest sentit. "Si hi ha el més mínim mal comportament, l’implicat serà expulsat de les instal·lacions", va assegurar l’ex número 1 mundial.

Roland Garros ha decidit prendre mesures dràstiques per evitar que les seves pistes "es converteixin en un camp de futbol". "A aquest pas arribarà un dia que hi haurà hooligans i bengales de fum a les grades", denunciava Goffin, després de patir l’assetjament verbal i fins i tot físic dels aficionats en el partit en què el veterà belga va guanyar Giovanni Perricard, una de les promeses franceses, en cinc sets.

"Estic acostumat que em parlin i em diguin coses no gaire catòliques per desestabilitzar-me, però no va ser només això. És la primera vegada en la meva carrera que m’escupen un xiclet quan m’aixeco de la cadira", explicava Goffin. "Mai és fàcil jugar a França contra un tennista local, però en aquesta ocasió el púbic es va passar en el seu comportament antiesportiu. El que passa aquí a França, no passa a Wimbledon, ni a Austràlia, ni al US Open. Aquí hi ha gent que mira de desestabilitzar-te amb paraules molt dures, i insults que no reproduiré ara", insistia.

Notícies relacionades

Un dia després era Iga Swiatek qui es queixava del comportament del públic durant el seu partit amb la japonesa Naomi Osaka. La número u i triple campiona a París va haver de demanar a l’àrbitre que cridés l’atenció als espectadors . Després, al final, la polonesa es va adreçar al públic per queixar-se. "Lamento parlar d’això", va dir a la central, entrevistada per Àlex Corretja. "En els partits hi ha molta pressió. Us tinc molt respecte, però us he de dir que si es crida abans de donar un cop és molt difícil estar concentrat. Espero que em continueu estimant malgrat el que dic".

Mauresmo, que dies abans d’iniciar el torneig demanava públicament l’escalfor del públic francès als seus jugadors en entrevistes, es mostrava més previnguda després dels incidents. "L’actitud dels aficionats en general és la correcta, tot i que hi ha un petit percentatge amb un comportament que no és acceptable. Si superem els límits, si llancem coses als jugadors, expulsarem qui ho faci. Serem intransigents amb qualsevol falta de respecte", va dir, remarcant que "qualsevol comportament que superi el límit comportarà l’expulsió". Tot i que va admetre que no serà fàcil identificar la persona responsable.

Temes:

Roland Garros