FUTBOL

Vinícius encara la final amb la Pilota d’Or en l’horitzó

Vinícius encara la final amb la Pilota d’Or en l’horitzó
2
Es llegeix en minuts
Sergio R. Viñas

El dia, radiant i assolellat, que el Reial Madrid va celebrar pels carers de la capital el títol de LaLiga, hi va haver un moment, amb la plantilla sobre l’autobús descapotable, en què les càmeres oficials del club es van acostar a Vinícius i Bellingham. "Estic molt feliç, amb el millor jugador del món", va exclamar l’anglès, trobant de seguida la complicitat del brasiler: "El millor és ell". Un col·leguisme de dos homes radiants que ja només pensaven en el que vindrà demà, la final de la Champions contra el Borussia Dortmund.

En aquesta temporada descomunal del quadre de Carlo Ancelotti, en la qual només comptabilitza dues derrotes en els 54 partits disputats fins ara, l’equip ha portat a terme una transició gradual, de ser el Madrid de Bellingham a ser el Madrid de Vinícius. Avui, en vigílies del partit més important de l’any, "el millor jugador del món", segons el seu company, prepara el que pot ser el seu gran cop al futbol mundial.

Perquè Vini no només es juga la Champions, sinó també apuntalar als 23 anys una candidatura ja bastant encarrilada a ser consagrat Pilota d’Or d’aquí a uns mesos. Els seus dos gols en l’anada de semifinals contra el Bayern van aplanar ja en bona mesura aquest objectiu. Tant, almenys, com l’eliminació del seu futur company Kylian Mbappé en aquesta mateixa ronda contra el Dortmund.

El paper d’Ancelotti

Ancelotti, un gestor d’egos com n’hi ha hagut pocs en el futbol d’elit, va detectar una potencial crisi aquesta mateixa temporada. La seva alegria per l’explosió golejadora de Bellingham en la primera volta es va tornar preocupació al detectar certs comportaments sobre el camp de l’anglès, amb un punt de supèrbia. Gestos o actituds que qüestionaven els galons de Vinícius com a referent ofensiu de l’equip, per molt que les dues lesions que va patir en la primera part del curs minimitzessin el seu impacte real en aquells mesos.

Ancelotti va parlar amb l’anglès, que va acceptar el consell i va abaixar el perfil, assumint que la jerarquia en un club com el Reial Madrid no es guanya en mesos, sinó en anys. D’aquí, tornant al començament, aquest missatge que Bellingham va enviar al món en la celebració de LaLiga, repetit dilluns en el Media Day de Valdebebas: "Per a mi, Vinícius és el millor del món. Crea màgia del no-res".

Notícies relacionades

¿Però és veritat que té tot el necessari? Les dades reforcen els que pensen que pot ser-ho. A falta de l’últim partit de l’any, suma 23 gols i 11 assistències en 38 partits. És a dir, participar pràcticament en un gol per enfrontament disputat. Cap futbolista per sota dels 40 partits disputats presumeix de millors xifres a les cinc grans lligues. I els que lideren la llista, Harry Kane (44 +12) i Kylian Mbappé (44 +10), han fallat en el moment clau de la temporada: la semifinal de la Champions.

"És un premi molt bonic perquè treballes cada any de la teva vida per ser un dels millors jugadors del món, jugar contra els millors i jugar en aquest club, que és el millor del món. Però en cada partit i més en una final com aquesta hem d’estar concentrats a fer el millor per a l’equip i després ja es veurà", deia el brasiler fa uns dies sobre una Pilota d’Or que tindria pràcticament a la butxaca si aconsegueix ser determinant a Wembley i el Madrid torna a casa amb el títol.