TENNIS

Alcaraz entra amb força als vuitens de Roland Garros

El tennista espanyol va ser un malson a què no va trobar rèplica el dur Sebastian Korda

El número 3 mundial es va desfer amb seguretat del nord-americà Korda per 6-4, 7-6 (5) i 6-3. El murcià va mostrar un bon nivell.

Alcaraz entra amb força als vuitens de Roland Garros
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Objectiu complert. "Som-hi", va cridar Carlos Alcaraz. Ja és als vuitens de final de Roland Garros. Ho va aconseguir després de derrotar el jugador nord-americà Sebastian Korda (27 mundial) per 6-4, 7-6 (5) i 6-3. Per tercera vegada el tennista murcià apareixerà entre els 16 candidats al títol el pròxim 9 de juny.

De moment, també van superar la tercera ronda Jannik Sinner i Stefanos Tsitsipas, dos dels altres grans favorits. Aquest dissabte buscaran el seu lloc Alexander Zverev i Novak Djokovic, el defensor del títol. Tot continua molt obert.

Korda havia jugat contra Alcaraz fa dos anys a Roland Garros i recordava que va ser "un malson". El tennista nord-americà sabia què es trobaria. Els dos van començar avisant el rival i trencant-se el servei (1-1). Era l’avís que el duel anava de debò sobre una Philippe Chatrier, de nou coberta per una altra jornada de pluja a París, la quarta.

Korda va mantenir el pols en el primer set durant 40 minuts amb la seva poderosa sacada i una dreta que disparava a les línies, però a l’altre costat de la xarxa Alcaraz li responia amb més força i seguretat en els seus cops. Moment màquina. Valent i agressiu. Korda es defensava com podia. "Recorda, cal ficar-s’hi i tira quan la vegis clara", li deia Juan Carlos Ferrero des de la llotja. El tennista murcià ho va fer. Pressionava fins que una fallada en una volea fàcil contra la xarxa li va costar a Korda el break i el primer set.

En el segon set es va repetir el guió. Els dos van tornar a trencar-se el servei (2-1 i 3-3) per mantenir la igualtat fins a forçar el tie-break. Cap cedia. "Cal posar-se dur però anar a buscar-lo. Que passin coses", li demanava Ferrero, que no deixava de donar instruccions, com si jugués el partit ell. I un cop més, Alcaraz ho va aconseguir al guanyar el tie-break per 7-5.

Korda es va desesperar. El nord-americà, més fred en la seva actitud, estava a prop però Alcaraz sempre acabava donant un cop més en els moments decisius amb punts que eren celebrats per un públic en gran part entregat al tennista murcià. "Vinga, som-hi. Fort aquí. Solt", li demanava Ferrero, que no volia cap badada del seu pupil. I així va arribar el break (3-1). No hi va haver resposta de Korda. En 2 hores i 39 minuts va certificar la seva victòria.

Korda ja feia temps que havia tornat a pensar en aquest "malson" de l’anterior partit a Roland Garros el 2022, també en tercera ronda (6-4, 6-4, 6-2) per encaixar la seva quarta derrota en cinc enfrontaments.

Esperant rival

Notícies relacionades

Jannik Sinner va continuar el seu pas tranquil en la segona setmana del torneig sense perdre un set després de desfer-se del rus Pavel Kotov (56 mundial) per un triple 6-4. També va passar ronda sense conflictes Stefanos Tsitsipas (9), que va derrotar el xinès Zhizhen Zhang (44) per 6-3, 6-3 i 6-1.

Va quedar sense acabar per la pluja el partit entre Felix Auger-Áliassime i Brian Shelton, possibles rivals d’Alcaraz a vuitens, amb avantatge per al canadenc en el primer set per 5-4. El també italià Matteo Arnaldi (35) va abatre al rus Andrei Rublev (6).