Semifinals de la lliga endesa

Un Barça sense defensa repeteix fiasco i queda pendent d’un miracle

L’equip de Grimau va millorar en atac, però va oferir massa facilitats a un Madrid superior en el rebot. Els blaugranes necessiten tres triomfs seguits per arribar a la final.

«Vam fer un bon partit, però vam regalar molt en defensa. Són petites coses que castiguen i costa recuperar»

ROGER GRIMAU | TÈCNIC DEL BARÇA

Un Barça sense defensa repeteix fiasco i queda pendent d’un miracle
2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Si en el primer duel de la semifinal el Barça va caure per 19 punts a Madrid (97-78), en el segon només li va anar una cosa millor (104-98). L’equip de Roger Grimau, sense defensa ni solucions, va tornar a fracassar al WiZink i ara queda a l’espera d’un miracle per no tancar una temporada sense títols. Hauria de guanyar tres partits seguits al conjunt blanc; el primer, demà (18.30 hores) al Palau, una missió que ara mateix sembla gairebé impossible.

Dimecres, el Barça va tenir el seu pitjor dia del curs des del triple (4 de 22, 18% d’encert). Ahir va buscar una altra estratègia. Va tirar menys i millor de tres (8/17), però el resultat final va ser semblant. Una altra patacada davant un adversari molt superior en totes les facetes, especialment en el rebot. Vesely (24 punts) i Satoransky (15 punts, 11 assistències), desastrosos en el primer duel, van ser els únics que van fer un pas endavant. L’aportació dels txecs, no obstant, va ser insuficient contra un Madrid que va anotar amb massa facilitat.

L’aparició de Llull

Era obligatori reaccionar i el Barça va exhibir una marxa més en la seva posada en escena. Els blaugranes es van situar amb un 3-9 de sortida, però un parcial de 10-0

va donar avantatge al Madrid. Aleshores, Grimau va aturar el crono amb el seu primer temps mort i el Barça va concloure per davant el primer acte (22-24).

L’equip català es va mantenir per davant durant el segon parcial fins a l’aparició estel·lar d’un jugador massa conegut pels blaugranes. Sergio Llull, tant veterà com letal, va assumir el comandament i va encadenar cistelles fins a situar per davant els blancs a 77 segons del descans (39-38).

Els homes de Chus Mateo van marxar amb quatre per davant al vestidor amb un triple final de Campazzo, molt apagat fins aleshores (44-40). El Barça va tornar a la pista amb un triple de Parker per continuar confiant, però Musa i Hezonja van exhibir la seva classe fins a un nou temps mort de Grimau amb el màxim avantatge local (50-43, m. 22). No va servir de gaire la xerrada del tècnic, ja que el Madrid va mantenir la seva renda gràcies a l’encert dels seus referents, mentre Vesely mantenia a la superfície el Barça. L’estocada final del tercer quatre va arribar després d’un error de Ricky Rubio que va donar pas a una mandarina estratosfèrica de Llull en l’últim segon que deixava molt costa amunt la remuntada (73-62, m. 30).

Notícies relacionades

Lluny de reaccionar, l’equip català va patir les escomeses del seu rival, feliç corrent i anotant. Liderat per la vella guàrdia (Rudy, Sergio Rodríguez i Llull), el Madrid va obrir el parcial amb personalitat davant un rival obtús (87-70 a set minuts del final). Amb Jokubaitis i Brizuela novament sacrificats (no van jugar ni un sol segon), el Barça es va agafar a la seva parella de txecs per evitar una pallissa més forta.

Un triple de Vesely a 26 segons del final (100-94) va donar les últimes esperances al Barça, però Laprovittola va malgastar l’última bala. La superioritat sota els cèrcols del Madrid i la fluixa defensa dels blaugranes van decantar un xoc que sempre va tenir color blanc.

Temes:

Lliga ENDESA