Bàsquet

Doncic ensuma el cim

L’eslovè es troba als 25 anys a un pas de conquerir el seu primer anell de l’NBA amb els Dallas Mavericks. Després d’apartar Minnesota, l’esperen els Boston Celtics. 

Doncic  ensuma el cim
2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Luka Doncic va camí de firmar el 2025 el contracte més fabulós de la història de l’NBA i intentarà que sigui com a campió. El millor contracte per al millor jugador. Abans, per certificar la segona qüestió, haurà de superar al capdavant dels Dallas Mavericks els Boston Celtics a la final de la millor lliga del món.

Doncic va rebre tota mena de felicitacions després de consumar la seva primera presència en una final. Una exhibició total la seva contra Minnesota Timberwolves en el cinquè partit. Va fer 36 punts i va capturar 10 rebots, però abans que res va encendre la metxa amb un primer quart formidable (20 punts) que va posar terra pel mig (103-124).

"Va desconnectar la grada de Minneapolis del partit des del principi", va dir l’entrenador de Dallas, Jason Kidd. "Quan tens un tio com Luka que es treu 20 punts d’entrada, ens treu als altres una mica de pressió", va resumir Kyre Irving, l’altra superestrella dels Mavericks, que també va acabar amb 36 punts. Irving és l’únic de l’equip que ha guanyat un títol de l’NBA. Ho va fer a Cleveland junt amb Lebron James.

Doncic va anotar en l’obertura quatre triples gairebé consecutius, alguns des de tan lluny que semblava que encara estava en l’escalfament. Però no, l’eslovè de 25 anys ja va entrar encès i va estirar l’equip per certificar el títol de campió de l’Oest. Tan encès que fins i tot es va creuar algun improperi amb el raper Snoop Dogg, en un seient de primera fila. Ara només li queda aconseguir per a Dallas el segon títol de la seva història després del conquerit el 2011 amb Dirk Nowitzki al capdavant de la nau.

En la seva sisena temporada a l’NBA, Doncic es troba a un pas de culminar l’ascens al cim en què tothom el situa en vista del seu progrés des que el 2018 va entrar a la lliga amb el número 3 del draft. Estadísticament, desafiaria tota lògica. Dallas ha acabat com a cinquè millor equip de la seva conferència. I ve d’una campanya, l’anterior, en què ni tan sols es va classificar per als play-off. Però un parell d’operacions efectives en el mercat de traspassos i la compenetració entre Irving i Doncic han elevat el nivell.

Notícies relacionades

Lucrativa renovació

L’anell de campió validaria la lucrativa renovació de contracte que l’espera el 2025. Per conveni, a l’haver sigut elegit per cinquena vegada en el millor quintet de la lliga, Doncic estarà en disposició d’assegurar-se una extensió que li garantirà 70 milions per curs. Una xifra única a l’NBA. Ara en guanya uns 40. Tot un èxit per al noi a qui el Reial Madrid i Europa li van quedar aviat petits.