futbol

Espanya fa un pas més cap a l’Eurocopa amb un triomf (0-2) a Dinamarca

1

La selecció espanyola femenina de futbol va guanyar ahir (0-2) a Dinamarca en la fase de classificació per a l’Eurocopa del 2025. El nou triomf suposa gairebé complir l’objectiu després d’un partit sense complicacions per a les campiones del món. L’equip de Montse Tomé va tancar la victòria abans del descans amb el 0-2 final. Fidel al seu estil, va dominar la pilota davant un rival inferior. La seleccionadora va fer rotacions tenint en compte la final de la Champions que va coronar el Barça dissabte passat. Leila Ouahabi va tornar a l’equip titular gairebé dos anys després, i una motivada Alexia Putellas, que va jugar els 90 minuts, va liderar el migcamp en substitució d’Aitana Bonmatí.

El primer gol va arribar amb Jennifer Hermoso. La davantera del Pachuca va aprofitar un córner per marcar en el segon pal. Amb el 0-1, la selecció va mantenir la mateixa intensitat i el 0-2 va arribar en un bona acció ofensiva que va acabar en penal sobre Salma Paralluelo. Mariona Caldentey el va convertir per anul·lar qualsevol possibilitat de reacció de les locals.

Canvis després del descans

Va canviar una mica el guió en la segona part. Dinamarca va sortir de la seva àrea i els canvis que va introduir Tomé van desdibuixar el nivell mostrat abans del descans. Tot i així, va poder ampliar la diferència amb diverses ocasions a càrrec de la jove blaugrana Vicky López.

Dinamarca: Ostegaard; Thogersen, Faerge, Pedersen, Veje; Hasbo (Holdt, m.75), Snerle, Thomsen (Fossdalsa, m.75), Svava (Holmgaard, m.60); Vangsgaard (Bruun, m.85) i Harder.

Espanya: Cata Coll; Hernández, Paredes, Codina (María Méndez, m. 56), Ouahabi; Hermoso (Vicky López, min. 65), Aleixandri (Oroz, min.79), Putellas; Del Castillo (Lucía García, m. 65), Paralluelo (Gabarro, m.65) i Caldentey.

Gols: 0-1. Hermoso (m. 17), 0-2, Caldentey (m. 28, penal).