Vilanova i la Geltrú acollirà aquest important torneig d'handbol platja del 7 al 9 de juny

L’Arena Handball Tour tindrà com a primera parada el municipi català

S'espera que l'esdeveniment deixi 400 mil euros en tres dies en sectors com l'hostaleria i el comerç

LArena Handball Tour és el torneig de referència de lhandbol paltja

LArena Handball Tour és el torneig de referència de lhandbol paltja / Cedida / Arena Handball Tour

3
Es llegeix en minuts
Pep Canals

Les platges d’Adarró i Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú acolliran els dies 7, 8 i 9 de juny l’Arena Handball Tour, el circuit de competicions d'estiu que organitza la Real Federació Espanyola d'Handbol cada any des del mes de juny a l’agost. El municipi català serà la primera parada de l’Arena 1000 Handbol Platja, un torneig que també passarà per platges de la Màniga de la Mar Menor, Cartagena, Torrox, La Línea de la Concepción i Cadis. Un esdeveniment que omplirà Vilanova i la Geltrú amb més de 1.700 esportistes de tota Espanya amb 152 equips participants, 71 femenins i 81 masculins, de diferents categories.

Aquest torneig d'handbol platja és un dels llegats de la Copa Amèrica de vela. “Un llegat que ens ha permès posicionar Vilanova i la Geltrú com una ciutat capaç d'acollir esdeveniments d'aquesta magnitud i que complementen a l'oferta cultural, lúdica i gastronòmica present tot l'any. Apostem per l'economia blava com a element tractor de la ciutat, al voltant de la mar, la platja i de la nàutica”, va explicar l'alcalde del municipi català, Juan Luís Ruiz, durant la presentació de la competició.

A més de les infraestructures i l'espai, quatre equips de la ciutat participaran en la competició. Concretament seran les seccions femenines i masculines de l'infantil i el cadet del Club d’Handbol Vilanova. “Dels 152 equips hi ha 92 de jugadors base. Esperem que ajudi a promocionar aquest esport i que en l'àmbit local sigui un revulsiu per al Club Handbol Vilanova”, va assegurar Jaume Fort, president de la Federació Catalana d'Handbol.

L'esdeveniment se celebrarà a les platges d’Adarró i Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú /

Cedida / Ajunt. de Vilanova i la Geltrú

Nou camps d'handbol a les platges de Vilanova i la Geltrú

L’Arena Handball Tour torna a Catalunya vuit anys després. L'última vegada que es va celebrar aquest esdeveniment en el territori va ser a Calella (2016). Ara, Vilanova i la Geltrú ha preparat un escenari únic per a acollir aquest esdeveniment referent de l'handbol platja. En total, les platges d’Adarró i Ribes Roges disposaran de nou camps per a la celebració del torneig. El central, amb una graderia amb capacitat per a 600 espectadors, acollirà els partits més rellevants i les finals de cada categoria. “La platja de Vilanova és el nostre pavelló blau. Hem de saber utilitzar-ho i complementar-ho amb altres usos”, va apuntar el regidor d'Esports, Miguel Angel Iglesias.

Hi haurà nou terrenys de joc /

Cedida / Arena Handball Tour

Impacte de 400 mil euros per a Vilanova i la Geltrú

El regidor també va destacar durant la presentació que, amb aquest esdeveniment, el municipi aposta obertament per l'esport i també s'ha convertit “en un motor econòmic local”. L’Arena 1000 Handbol Platja deixarà un impacte de 400 mil euros en els tres dies que durarà el torneig, segons els càlculs de la regidora de Projecció de Ciutat, Capitalitat i Empresa, Anna Ribera. 

Aquesta injecció es produirà principalment als hotels, la restauració, el comerç i l'activitat nàutica. Els allotjaments de la ciutat es troben al 90% de les reserves i tres hotels ja ha omplert. En el cas dels pisos turístics les reserves ja estan en el 70%. A més, per a facilitar l'estada dels visitants i donar a conèixer el municipi, s'ha editat un ‘e-book’ que distribuirà la Federació Espanyola d'Handbol a tots els equips i en els quals podran veure el calendari de la competició i totes les activitats que ofereix el municipi.

Servei gratuït de bus llançadora

Durant la celebració de l’Arena 1000 no es preveuen afectacions de trànsit especials a Vilanova i la Geltrú, però el Consistori recomana accedir a la zona marítima a peu, amb bicicleta o transport públic. De fet, s'habilitarà un servei de bus llançadora gratuït especial, que funcionarà el dissabte durant tot el dia i el diumenge al matí. El punt d'inici del trajecte serà l'aparcament dissuasiu de la ronda d'Europa (davant del Leroy Merlín) i tindrà diverses parades pel passeig marítim.