ROLAND GARROS

Badosa s’estavella contra Sabalenka i deixa sol Alcaraz en els vuitens

La tennista catalana va ser derrotada per la bielorussa (7-5, 6-1), que va exhibir la seva fortalesa. El murcià, que s’enfrontarà avui amb Auger-Aliassime, queda com a únic espanyol del torneig. 

«Me’n vaig feliç: l’any passat vaig veure el torneig des de casa. Els miracles en tennis no existeixen. El camí és llarg»

PAULA BADOSA

TENNISTA ESPANYOLA

Badosa s’estavella contra Sabalenka i deixa sol Alcaraz en els vuitens

JAUME PUJOL-GALCERAN

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Paula Badosa ha deixat sol als vuitens de final de Roland Garros Carlos Alcaraz. La bielorussa Aryna Sabalenka va posar fi a les il·lusions de la seva gran amiga al derrotar-la per 7-5 i 6-1. El repte de seguir al torneig era màxim i una il·lusió en el moment que està vivint Badosa, que arrossega una lesió a l’esquena des de fa un any i mig. "Els miracles no existeixen en tennis. El camí és llarg, pero si em respecta l’esquena crec que puc tornar allà dalt", va admetre després de la derrota.

Badosa tenia ganes de tornar a una pista gran. A París no jugava a la Philippe Chatrier des de feia tres anys, quan va arribar als quarts. Escenaris com aquest són els que la motivaven a jugar a tennis. Els temps han canviat. Ara la seva classificació (139 mundial) la manté lluny. L’oportunitat d’enfrontar-se a la seva amiga Sabalenka li va permetre trepitjar de nou la central de Roland Garros.

Les Sabadosa, com s’han batejat elles mateixes a les xarxes socials, es coneixen tant dins com fora de la pista. Si hi hagués un mirall a la Chatrier a l’altre costat de la xarxa totes dues s’hi veurien reflectides. Tenen els mateixos anys (26). Rosses, gairebé la mateixa alçada (1,80 i 1,82), cames llargues, cops poderosos i només un revés diferent. Com la bielorussa, Badosa també va ser número 2 fa dos anys. Potència i agressivitat és la tàctica amb què volen manar a la pista, i així ho va fer la bielorussa i ho va intentar la catalana.

Durant 50 minuts, Badosa va aguantar les bombes grogues que li tirava Sabalenka des del fons de la pista i les hi tornava en una prova de força en què va començar guanyant avançant-se per 4-2 i 5-3 al marcador. "M’ha costat controlar els nervis en aquell moment, i ella ha restat i servit bé", va valorar.

Sabalenka va reaccionar i es va emportar els quatre jocs següents i el set. La tennista bielorussa va ajustar els cops i va pujar la intensitat per capgirar el duel. A la llotja de Badosa, el seu entrenador, Pol Toledo, intentava tranquil·litzar-la, però els consells no va semblar que agradessin a la catalana, que li responia amb gestos captats per les grans pantalles de la Philippe Chatrier. "No em diguis res, que aquí jugo jo", se li llegia a la boca.

En el segon set no va aconseguir jugar com volia. Sabalenka es va escapar guanyant vuit jocs seguits i cedint-ne només un abans de donar la mà a la xarxa a la seva amiga després d’1 hora i 17 minuts. "¿Què ha passat? Ja ho heu vist. Han començat a caure’m winners i jo he intentat aguantar com podia", va explicar Badosa.

Zverev sobreviu

Sabalenka ve de guanyar l’Open d’Austràlia i en la gira de terra de jugar les dues últimes finals a Madrid i Roma contra Iga Swiatek, la número 1. Per a la bielorussa, Badosa era un pas més en el camí de l’anhelada final de París. No va donar opció a la seva amiga. Per a Badosa, la seva amiga "està per guanyar" el torneig. "El seu nivell és molt, molt alt". Ella, de moment, ja és "feliç" per haver jugat a Roland Garros: "L’any passat vaig veure el torneig des del sofà de casa".

Notícies relacionades

Per ara no se n’anirà de París. Li queda el mixt amb el seu company sentimental, Stefanos Tsitsipas. "Jugo per amor", va dir el grec. "Jo també ho faig per això. És una relació bonica. Som tennistes, però també persones", va admetre. Ahir s’havien d’estrenar a la Simone Mathieu però el partit va ser suspès a causa de la pluja.

Alcaraz, mentrestant, s’enfrontarà avui amb Felix Auger-Aliassime a la recerca dels quarts de final. El canadenc es va imposar ahir al nord-americà Brian Shelton (6-4, 6-2 i 6-1) en el partit ajornat divendres per la pluja. Aliassime ha batut l’espanyol en tres dels seus cinc duels, tot i que els dos últims han sigut per al murcià. En altres partits, Zverev, botxí de Nadal en primera ronda, va estar molt a prop de l’adeu davant el neerlandès Tallon Griekspoor, a qui va superar en el super-tie-break del cinquè set.

Temes:

Roland Garros