FUTBOL

La Juve torna a l’ECA i Madrid i Barça es queden sols en la Superlliga

1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

"Començo la reunió amb notícies molt importants: després d’haver tingut diverses reunions recentment amb els seus directius i propietaris, em complau informar-los que el Juventus ha sol·licitat tornar-se a unir a l’ECA, cosa que es formalitzarà ben aviat". Amb aquestes paraules, que ahir va pronunciar amb orgull, Nasser al-Khelaïfi, el president del París Saint-Germain i de l’Associació de Clubs Europeus (ECA), es va certificar el retorn de la Vecchia Signora a l’ordre europeu, que abandona, i ja de forma oficial, la rebel·lió per la Superlliga, un projecte que només sostenen ara el Madrid i el Barça.

O sigui, Florentino Pérez i Joan Laporta han vist com el seu gran aliat que tenien a Itàlia s’ha distanciat del seu ambiciós pla. La dimissió el novembre del 2022 d’Andrea Agnelli, el president que s’entenia millor amb els seus homòlegs espanyols, a causa d’una investigació oberta per la Fiscalia de Torí pels comptes del club, ja va ser el primer avís. Ara ha arribat el segon i últim, ja de caràcter definitiu, cosa que deixa únicament el Madrid i el Barça com a líders d’un projecte, construït al marge de la UEFA, que ha dissenyat un nou format per a la pròxima edició de la Champions.

"Portes obertes"

Notícies relacionades

Al-Khelaïfi va fer aquest anunci ahir a Londres coincidint amb la final de Wembley en una cimera del comitè executiu de l’ECA que va reunir Aleksander Ceferin, president de la UEFA, i Mattias Grafström, secretari general de la FIFA.

Amb la Juve de tornada a l’ordre establert, el Barça i el Madrid s’han quedat, per tant, sols. "Estem encantats que el Juventus es reincorpori la família del futbol europeu", va dir el president del PSG amb satisfacció indissimulada, mentre recordava, sense esmentar els grans d’Espanya, que "les portes de l’ECA sempre estan obertes per als clubs que creguin en els interessos col·lectius".

Temes:

Juventus PSG FIFA