Alcaraz s’exhibeix i se cita amb Tsitsipas en els quarts

L’astre murcià aixafa Auger-Aliassime i evita el daltabaix del tennis espanyol al torneig. Demà buscarà les semifinals contra el grec.

Alcaraz s’exhibeix i se cita amb Tsitsipas en els quarts

JAUME PUJOL-GALCERAN

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

«Busquem guanyar el torneig. No fer-ho tindria un gust agredolç», afirmava Carlos Alcaraz després d’haver-se classificar-se per als quarts de final de Roland Garros amb menys resistència de la que podia esperar contra un tou Felix Auger Aliassime. En 2 hores i 20 minuts va atropellar el canadenc per 6-3, 6-3 i 6-1. Tota una pallissa. «La meva confiança i el nivell han augmentat. El braç pràcticament està oblidat i em sento a l’altura dels millors», valorava després del triomf i després d’arribar per sisena vegada als quarts en un torneig de Grand Slam.

El del Palmar, número tres del món, estarà per segon cop consecutiu entre els vuit candidats al títol. La seva victòria apaga el daltabaix del tennis espanyol i evita que, com fa ja 41 anys, el 1983, no en quedés cap en aquesta ronda.

Com en els tres partits anteriors en aquest Roland Garros, Alcaraz va començar cedint el seu servei per començar. No li va importar massa. En el següent el va recuperar. «Sento que puc guanyar», havia dit Auger-Aliassime el dia anterior. Difícilment ho podia aconseguir encadenant els errors no forçats. Massa regals davant un Alcaraz que va començar prudent, però va anar accelerant.

La marató de Djokovic

Tots dos van mantenir la igualtat fins que, en el vuitè joc, el canadenc li va cedir la sacada. Amb 5-3, Alcaraz no va deixar escapar l’ocasió per emportar-se el primer set. Oxford, com anomenen el canadenc al vestidor pel seu tarannà de bon noi, es mostrava molt tou i poc sòlid per plantar cara a un Alcaraz fort, ràpid, amb millors cops i altres objectius més importants al cap.

Va vèncer en un dia ennuvolat però, almenys, sense pluja i amb el sostre de la Phlippe Chatrier obert. «Estava fart de la pluja», va dir Alcaraz, feliç de poder picar la bola «fort, perquè boti més». Per picar un Auger-Aliassime que va demanar temps mèdic per anar al vestidor i tractar-se abans del segon set, mentre Alcaraz esperava dret al fons de la pista, joguinejant amb la raqueta i fent moviments que el públic cantava amb olés i ell reia.

Res va canviar a la tornada del canadenc a la pista. Alcaraz va mantenir l’avantatge fins a apuntar-se el segon set amb un nou break i un altre passing shot que va aixecar les grades dels aficionats que volien espectacle. Alcaraz els en donava i en va continuar donant en el tercer set. «Si t’hi fiques, clava-li. Continua fort», l’animava Juan Carlos Ferrero, que no volia que el seu pupil es relaxés. Alcaraz va ser encara més contundent per destrossar l’exdeixeble de Toni Nadal per un inapel·lable 6-1 a l’últim set.

Va tancar el partit amb 34 cops guanyadors (pels 14 d’Auger) i només 24 errors no forçats contra 39 del canadenc. El pròxim rival d’Alcaraz serà demà el grec Stefanos Tsitsipas, que es va desfer de l’italià Mateo Arnaldi per 3-6, 7-6 (4), 6-2 i 6-2. El grec no l’ha guanyat en cap dels seus cinc anteriors enfrontaments.

Notícies relacionades

Molt més va patir el número u mundial per entrar en els vuitens. En la clandestinitat. En horari de discoteca. Després de 4 hores i 28 minuts, després d’una èpica batalla de cinc sets, Novak Djokovic es va salvar de l’eliminació davant Lorenzo Musetti, que va derrotar per 7-5, 6-7 (6), 2-6, 6-3 i 6-0 en un partit que va finalitzar a les 03.06 hores de la matinada d’aquest diumenge.

El tennista serbi, defensor del títol, va apuntar al llibre de rècords del torneig haver jugat el partit que va finalitzar més tard, superant el que va disputar Nadal contra Sinner, que es va acabar a les 01.26 el 2020. Djokovic buscarà avui el pas a quarts contra el jugador argentí Francisco Cerundolo.