Bagnaia, Bastianini i Ducati provoquen el deliri a Mugello

Van guanyar els italians. Van disfrutar d’una gran festa el dia de la República Italiana. Márquez i Martín ho van intentar, però no van poder amb els de davant.

Bagnaia, Bastianini i Ducati provoquen el deliri a Mugello
3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

La temuda festa italiana que Marc Márquez (Ducati) i Pedro Acosta (GasGas) van frustrar dissabte amb les seves dues increïbles carreres al darrere de l’invencible Pecco Bagnaia (Ducati), que corre al jardí de casa, va tenir lloc ahir davant 81.627 tifosi, que van poder comprovar de nou com el seu bicampió aconseguia el doblet i s’acostava encara més al líder, Jorge Martín (Ducati), que es va haver de conformar amb la tercera plaça. Enea Bastianini, la Bèstia (Ducati), va decidir defensar a capa i espasa la butaca que encara ocupa a l’equip Ducati Corse, que sembla destinat a Martinator.

El doblet Bagnaia-Bastianini, a Mugello, a la festa de la República Italiana, va provocar la bogeria dels aficionats i va demostrar que el Mundial de MotoGP és molt viu, ja que el bicampió ha reduït en 21 punts (12 dissabte, per la caiguda de Martín i 9 ahir) la diferència que li treu el pilot madrileny del team Prima Pramac, potser una mica alterat pel soroll i la pressió que suposa haver caigut en la sprint i estar a l’ull de l’huracà dels comentaris, com a primer candidat al segon seient de la firma ahir azzurri, en honor de la festa nacional.

Sense lluita

La carrera només va ser apassionant en les últimes sis voltes. Fins aleshores, es va formar un trenet on els millors, els de sempre, els candidats al títol, circulaven un darrere l’altre. Bagnaia, com a gran capità, regulant sense problemes les seves voltes girs i clavant els temps. Martín a prop però lluny, temorós de tornar a arruïnar la seva carrera i, per tant, únicament intuint que ho intentaria al final, si podia. Aquesta era la lluita per l’or. És a dir, no hi va haver lluita.

Darrere, després que Marc Márquez (Ducati) es desentengués d’un agosarat Pedro Acosta (GasGas), que va amenaçar superar-lo més d’una vegada, el vuit vegades campió es mantenia, com Martinator de Go1Free (Ves lliure), a prop d’Enea Bastianini (Ducati) per intentar obtenir un altre podi gratificant, tenint en compte que pilota una moto del 2023, menys potent i ràpida que la versió 24 de Bagnaia, Martín i la Bèstia.

L’atac el va llançar Márquez quan faltaven sis voltes per al final, en el típic avançament per l’interior del primer revolt de Mugello, aprofitant al màxim la frenada que hi ha després de la immensa recta en pujada i passant de 358 a 83 quilòmetres per hora a 35 metres, "disfrutant de valent, perquè es tracta d’un dels tres punts més excitants i vertiginosos del Mundial". I sí, Márquez va poder amb Bastianini i es va col·locar tercer.

"Anava adormit"

"Fins que el Marc m’ha avançat", va assenyalar Bastianini, "anava adormit sobre la moto. No ho sé, estava estrany, còmode però despistat. L’avançament del Marc m’ha fet despertar i l’he atacat quan faltaven dues voltes, de forma arriscada però controlada". I sí, Márquez va haver d’acceptar que la 2024 és més moto.

Notícies relacionades

"Quan ha arribat l’Enea ja no tenia gomes per defensar-me, de la mateixa manera que no podia atacar el Pecco", va reconèixer Martín, que va confessar que estava "una mica decebut" per haver perdut la segona plaça, però "molt content" pels 16 punts que el mantenen encara líder a l’arribar una petita aturada fins a visitar, el 30 de juny, la catedral d’Assen, als Països Baixos. "El Pecco i jo hem rodat en temps de rècord tota la carrera (el GP d’avui ha sigut 22 segons més ràpid que el de l’any passat), però els meus pneumàtics han durat menys".

Marc Márquez, que va ser quart, confessava sentir-se tan orgullós d’aquesta carrera com de la de dissabte, en què va acabar segon: "La moto és la que és i he estat lluitant amb les tres Ducati d’aquest any. Segueixo tercer del Mundial, a 35 punts del Jorge (Martín), que no està gens malament, i havent superat un altre traçat que no és, precisament, dels meus favorits", va afirmar el de Cervera.